Vébé Próféták

Translated into Hungarian (Original version)


Emlékeznek Polip Palira? Ő volt a 2010-es világbajnokság sztárja, mert helyesen tippelte meg a nyertest Németország meccsein. A döntő nyertesét is eltalálta. Karrierje a 2008-as labdarúgó-Európa-bajnoksággal kezdődött, ahol 13 mérkőzésből 11-et  jósolt meg helyesen. Két,  a mérkőzésen résztvevő csapatok zászlajával ellátott, ételes doboz közül választott. Sajnos 2010 végén meghalt.

Pali nem volt egyedül. Még Harry, a krokodil is megjósolta a 2010-es világbajnokság győztesét. Sőt, sikeresen megjósolta két egymást követő Ausztrál szövetségi választás eredményét is. Ennek ellenére, soha sem örült akkora figyelemnek, mint a német polip. Mani, a szingapúri papagáj sem járt jobban, aki ugyan helyesen tippelte a 2010-es Világbajnokság összes negyed- és elődöntőjének eredményét, de tévedett a Spanyol- Holland döntőt illetően.

Pali korai távozása óta, nagy a versengés a koronájáért. A 2012-es Európa-bajnokság alatt, három állat is versenybe szállt: Citta, az indiai elefánt, a krakkói állatkertből, Lengyelországból. Fred, az ukrán vadászmenyét, akit a Twitteren lehet követni. Valamint Funtik, az ukrán jövendőmondó ártány, aki sikeresen jósolta meg két mérkőzés eredményét a háromból.

Vajon ki veszi át Polip Pali szerepét, a következő világbajnokság alatt? A papagáj, akit Ferenc pápa megáldott a Szent Péter téren, és aki ma már az olasz közszolgálati televízió egyik sztárja? Talán Nelly, a német elefánt, aki eddig 33 mérkőzésből 30 eredményt látott előre? Természetesen ne becsüljük le a kínai pandakölyök természetfeletti képességeit sem, az állami sajtóval a háta mögött.

Amore ("szerelem" olaszul), az olasz papagáj, egy miniatűr focipályán készül jövendölni, a győztes csapat zászlajának kiválasztásával. Nelly a küzdő felek országának hálójába szereti pöckölni a labdát, így jósolva meg a győztest. Ugyanakkor, a pandakölyök, zászlóval jelölt ételes dobozokal jósol a csoportmérkőzések alatt, és egy felzászlózott fára mászva, a kieséses szakaszban.

Tartanak kisállatot?
Vajon nekik jobban menne? Milyen módszerrel?
Hadd próbálják meg!

by Kiraly Sandor

0 Votes
#999 of #1440 in the World
#11 of #14 for HungarianGo to the ranking page for Hungarian

Can you translate better?

Join the challenge