Profeții Cupei Mondiale

Translated into Romanian (Original version)


Îl mai știți pe Paul, caracatița? A fost vedeta Cupei Mondiale din 2010, după ce a ghicit câștigătorii Germaniei. A ghicit până și câștigătorii finalei. Și-a început cariera la Euro 2008, unde a intuit corect 11 meciuri din 13. Obișnuia să aleagă între două cutii cu mâncare pe care erau steagurile echipelor participante. A murit, din păcate, la sfârșitul lui 2010.

Paul nu a fost singurul. Până și Harry, crocodilul, a ghicit câștigătorii Cupei din 2010. Și-n plus, a prezis de două ori consecutiv rezultatele alegerilor federale din Australia. Cu toate astea, nu a fost la fel de faimos precum caracatiţa germană. Nici Mani, un papagal din Singapore, n-a avut mai mult noroc, a ghicit toate sferturile și semifinalele Cupei Mondiale din 2010, dar nu și cine urma să meargă în finala dintre Spania și Olanda.

De la moartea prematură a lui Paul, e mare concurență pentru coroană. În timpul Euro 2012, au fost trei animale în joc: Citta, un elefant indian dintr-o grădină zoologică din Cracovia, Polonia. Fred, dihorul ucrainean, care poate fi urmărit pe Twitter. Și Funtik, porcul ghicitor ucrainean, capabil să prezică corect 2 meciuri din 3.

Cine o să-l înlocuiască pe Paul, caracatița, la următoarea Cupă Mondială? Să fie papagalul binecuvântat de Papa Francisc în Piața Sf. Petru, acum deja vedetă a televiziunii naționale publice din Italia? Sau Nelly, elefantul german care până acum a prezis 30 de rezultate din cele 33 de meciuri? Și, bineînțeles, nu e de trecut cu vederea nici talentul clarvăzător al puiului de panda susținut de mass-media de stat chineză.

Papagalul italian Amore („iubire” în italiană) își anunță pronosticul alegând steagul câștigătorilor pe un teren de fotbal în miniatură. Nelly preferă să prezică învingătorii lovind o minge în oricare din porțile cu steagurile concurenților. Puiul de panda, în schimb, va ghici rezultatul în faza grupelor alegând mâncare din cutii marcate cu steagurile, iar în faza eliminatorie cățărându-se într-un pom care arborează steagul.

Aveţi un animal preferat?
S-ar descurca mai bine? Cum?
Dați-i ocazia să încerce!

by Mihaela Nita

11 Votes
#319 of #1440 in the World
#10 of #34 for RomanianGo to the ranking page for Romanian

Can you translate better?

Join the challenge