Oracolele Campionatului Mondial de Fotbal

Translated into Romanian (Original version)


Vă  mai  amintiți de Paul, caracatiţa? A fost vedeta Campionatului Mondial de Fotbal din 2010, fiind capabil să ghicească echipa câștigătoare în meciurile jucate de Germania. A reușit să ghicească chiar și câștigătoarea finalei. Cariera sa a început odată cu Campionatul European din 2008, când a reuşit să ghicească rezultatul final a 11 meciuri din 13. Obișnuia să aleagă între două cutii cu hrană marcate cu steagurile naționale ale fiecărei echipe implicate în fiecare meci. A murit, din păcate, la sfârșitul anului 2010.

Paul nu a fost singurul. Până și Harry, crocodilul, a reușit să ghicească câștigătoarea Campionatului Mondial din 2010. Mai mult, el a reuşit să prezică două rezultate consecutive ale alegerilor federale din Australia. I-a lipsit totuşi farmecul caracatiței germane. Nu s-a descurcat mai bine nici Mani, un papagal din Singapore care a ghicit rezultatele pentru toate sferturile de finală și semifinalele Campionatului Mondial din 2010, dar nu a reușit să ghicească câştigătoarea finalei disputate între Spania și Olanda.

După moartea prematură a lui Paul, a apărut o concurența acerbă pentru a-l înlocui. În timpul Campionatului European din 2012, trei animale şi-au disputat locul: Citta, un elefant indian de la o grădină zoologică din Cracovia, Polonia. Fred, dihorul ucrainean care poate fi urmărit pe Twitter. Și Funtik, porcul profet, ucrainean , care a reuşit să indice corect rezultatul a 2 meciuri din 3.

Oare cine îi va lua locul caracatiței Paul la următorul Campionat Mondial? Să fie oare papagalul binecuvântat de Papa Francisc în Piața Sfântul Petru, ajuns deja o veritabilă stea a televiziunii naționale publice din Italia? Sau să fie Nelly, elefantul german care a prezis corect rezultatul a 30 de meciuri din cele 33 disputate până în prezent? Nu trebuie să subestimăm, desigur, nici puterile paranormale ale puiului panda, care beneficiază de sprijinul presei naţionale chineze.

Papagalul italian, Amore („dragoste“, în italiană), își va prezenta pronosticul alegând drapelul echipei câștigătoare pe un teren de fotbal în miniatură. Nelly preferă să prezică învingătorii trimițând o minge în una dintre plasele cu steagurile țărilor competitoare aranjate în fața ei. În schimb, în timpul meciurilor din grupe, puiul panda va ghici rezultatul meciurilor alegând hrana din cutii marcate cu steaguri și,  în partidele eliminatorii, prin cățărarea într-un copac care arborează un steag.

Ai un animal de companie?
Ar putea, el sau ea, să se descurce mai bine? Cum?
Oferă-i şansa să încerce!

by Poliglobe Translations

27 Votes
#193 of #1440 in the World
#7 of #34 for Romanian


Poliglobe Translations's website

Go to the ranking page for Romanian

Can you translate better?

Join the challenge