Οι Πυθίες του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Translated into Greek (Original version)


Θυμάστε τον Πολ, το χταπόδι; Επρόκειτο για το μεγάλο πρωταγωνιστή του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010, ο οποίος κατάφερε να μαντέψει σωστά το νικητή των αγώνων της Γερμανίας. Επιπλέον, είχε μαντέψει σωστά ακόμα και το νικητή του τελικού. Η καριέρα του ξεκίνησε με το Euro του 2008 και συνολικά προέβλεψε σωστά την έκβαση των έντεκα εκ των δεκατριών αγώνων. Ο Πολ επέλεγε ανάμεσα σε δύο κουτιά που περιείχαν φαγητό, καθένα εκ των οποίων έφερε τη σημαία των εθνικών ομάδων που συμμετείχαν σε κάθε αγώνα. Δυστυχώς, ο Πολ πέθανε στα τέλη του 2010.

Βέβαια, δεν ήταν μόνο ο Πολ. Ακόμα κι ο Χάρι, ο κροκόδειλος, μάντεψε σωστά το νικητή του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010. Επιπροσθέτως, ο Χάρι ήταν σε θέση να προβλέψει τα αποτελέσματα δύο διαδοχικών ομοσπονδιακών εκλογών στην Αυστραλία. Παρόλα αυτά, ποτέ δεν είχε τη φήμη του γερμανικού χταποδιού. Όμως, ούτε ο Μάνι, ένας παπαγάλος από τη Σιγκαπούρη, ο οποίος μάντεψε τους νικητές όλων των αγώνων των ομίλων και των ημιτελικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010, είχε καλύτερη τύχη, διότι δεν κατάφερε να μαντέψει σωστά ποιος θα ήταν ο νικητής του τελικού μεταξύ Ισπανίας και Ολλανδίας.

Έπειτα από τον πρόωρο χαμό του Πολ, υπήρξε μεγάλος ανταγωνισμός για τη διαδοχή του. Κατά τη διάρκεια του Euro του 2012, τρία ζώα συμμετείχαν στον αγώνα της διαδοχής: η Τσίτα, ένας θηλυκός ελέφαντας από την Ινδία που ζει σε έναν ζωολογικό κήπο στην Κρακοβία της Πολωνίας, ο Φρεντ, ένα κουνάβι από την Ουκρανία, τον οποίο μπορείτε να ακολουθήσετε στο Twitter, και o Φάντικ, το γουρούνι-προφήτης από την Ουκρανία που κατάφερε να προβλέψει σωστά τους δύο εκ των τριών αγώνων.

Ποιος θα πάρει, λοιπόν, τη θέση του Πολ, του χταποδιού, στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο; Θα είναι, άραγε, ο παπαγάλος που ευλογήθηκε από τον Πάπα Φραγκίσκο στην πλατεία του Αγίου Πέτρου και που αποτελεί πλέον τον πρωταγωνιστή του ιταλικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα; Ή μήπως θα είναι η Νέλι, ο θηλυκός ελέφαντας από τη Γερμανία, που έως σήμερα έχει προβλέψει σωστά τα αποτελέσματα των 30 εκ των 33 αγώνων; Και φυσικά, ας μην υποτιμούμε τις υπερφυσικές ικανότητες του μικρού πάντα, το οποίο υποστηρίζεται από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Κίνας.

Ο παπαγάλος από την Ιταλία, εν ονόματι Αμόρε (που σημαίνει αγάπη στα ιταλικά), κάνει την πρόβλεψή του επιλέγοντας τη σημαία της νικήτριας ομάδας πάνω σε μια μικρογραφία ενός γηπέδου ποδοσφαίρου. Η Νέλι προτιμά να προβλέπει τους νικητές κλοτσώντας μια μπάλα στα δίχτυα του ενός εκ των δύο τερμάτων που φέρουν μπροστά τους τις σημαίες των διαγωνιζόμενων χωρών. Αντιθέτως, το μικρό πάντα, κατά τη διάρκεια των αγώνων των ομίλων, προβλέπει την έκβαση των αγώνων επιλέγοντας φαγητό από τα κουτιά που φέρουν την ένδειξη των σημαιών και, κατά τη διάρκεια των προκριματικών αγώνων, προβλέπει την έκβασή τους σκαρφαλώνοντας σε κάποιο δέντρο, στο οποίο ανεμίζει μια σημαία.

Εσείς έχετε κάποιο κατοικίδιο;
Θεωρείτε ότι το κατοικίδιό σας θα μπορούσε να τα καταφέρει καλύτερα; Με ποιον τρόπο;
Απλώς αφήστε το κατοικίδιό σας να προσπαθήσει!

by Ismini Karantzi

842 Votes
#22 of #1440 in the World
#1 of #27 for GreekGo to the ranking page for Greek

Can you translate better?

Join the challenge