Vidovnjaci Svetskog prvenstva

Translated into Serbian Latin (Original version)


Da li se sećate hobotnice Pola? On je bio zvezda Svetskog kupa 2010. godine, jer je mogao da pogodi ko će biti pobednik utakmica u kojima je igrala reprezentacija Nemačke. Pogodio je takođe i ko će biti pobednik finala. Karijeru je započeo sa Evropskim prventsvom 2008. godine, kada je tačno predvideo pobednika 11 od 13 utakmica. Za svaku utakmicu je birao između dve kutije sa hranom na kojima su bile državne zastave ekipa koje su igrale. Nažalost, umro je krajem 2010. godine.

Pol nije bio jedini. Čak je i krokodil Hari je predvideo pobednika Svetskog kupa 2010. godine. Štaviše, uspeo je da dvaput predvidi rezultate australijskih državnih izbora održanih jedan za drugim. Ipak, nije imao privlačnu moć nemačke hobotnice. Ni Mani, papagaj iz Singapura, koji je pogodio rezultate svih utakmica četvrtfinala i polufinala Svetskog kupa 2010. godine, nije se više proslavio, jer nije uspeo da pogodi da li će u finalu pobediti Španija ili Holandija.

Od Polove prerane smrti vodi se žestoka borba ko će preuzeti njegovu krunu. Tokom Evropskog prvenstva 2012. godine, tri životinje su učestvovale u ovom nadmetanju: Ćita, indijski slon koji živi u zoološkom vrtu u Krakovu, u Poljskoj. Fred, ukrajinska lasica, koju možete pratiti na mreži Tviter. I Funtik, vidoviti brav iz Ukrajine koji pogađa pobednika 2 od 3 utakmice.

Ko će zauzeti mesto hobotnice Pola tokom sledećeg Svetskog prvenstva? Hoće li to biti papagaj kojeg je blagoslovio papa Franja na Trgu Svetog Petra, a koji je sada zvezda italijanske nacionalne televizije? Ili Neli, nemačka slonica, koja je do sad tačno predvidela ishode 30 od 33 utakmice? I naravno, ne treba potcenjivati umne moći mladunčeta pande za koje navijaju kineski državni mediji.

Italijanska papiga Amore (što na italijanskom znači ljubav) proricaće biranjem zastave pobedničkog tima na minijaturnom fudbalskom terenu. Neli radije predviđa pobednika šutiranjem lopte u jedan od golova sa zastavom ekipa koje se nadmeću. Mladunče pande će, pak, pogađati ishode utakmica po grupama biranjem hrane iz kutija označenih zastavama i penjanjem na drvo vijoreći zastavu tokom odlučujućih rundi.

Imate li kućnog ljubimca?
Да ли би он или она бити у стању да уради боље? Kako?
Pustite ih da pokušaju!

by Bojana

0 Votes
#970 of #1440 in the World
#6 of #9 for Serbian LatinGo to the ranking page for Serbian Latin

Can you translate better?

Join the challenge