Proročanstva Svjetskog prvenstva

Translated into Croatian (Original version)


Sjećate li se hobotnice Paula? Bio je zvijezda Svjetskog prvenstva 2010. godine, jer je mogao predvidjeti pobjednika na njemačkim utakmicama. Predvidio je i pobjednika u finalu. Njegova karijera započela je Eurom 2008. godine, kada je točno predvidio 11 rezultata od 13 utakmica. Birao je između dvije kutije s hranom, koje su bile obilježene zastavama momčadi koje su igrale utakmicu. Na žalost, umro je krajem 2010. godine.

Paul nije bio jedini. Čak i je Harry Krokodil predvidio pobjednika Svjetskog prvenstva 2010. Štoviše, bio je u stanju predvidjeti i dva uzastopna rezultata australskih saveznih izbora. No ipak, nikada nije uživao popularnost njemačke hobotnice. Ni Mani, papagaj iz Singapura, koji je predvidio sve četvrtine i polufinala Svjetskog prvenstva 2010.godine, nije prošao bolje, jer nije pogodio pobjednika finala u utakmici između Španjolske i Nizozemske.

Od Paulovog preranog odlaska došlo je do velikog natjecanja tko će preuzeti njegovu krunu. Tijekom Eura 2012. tri životinje igrale su ovu igru: Citta, indijski slon, koji živi u zoološkom vrtu u Krakovu u Poljskoj. Fred, ukrajinski tvor, kojeg možete pratiti na Twitteru. I Funtik, ukrajinska vidovita svinja, koja može točno predvidjeti dvije od ukupno tri utakmice.

Tko će zauzeti mjesto hobotnice Paula tijekom sljedećeg Svjetskog prvenstva? Hoće li to biti papiga koju je blagoslovio od papa Franjo na Trgu Svetog Petra, danas zvijezda talijanske nacionalne javne televizije? Ili će to biti Nelly, njemački slon, koji je do sada točno predvidio 30 od ukupno 33 utakmice? I, naravno, ne podcjenjujte psihičke snage mladunčeta pande, kojega podržavaju kineski državni mediji.

Talijanska papiga Amore (talijanski "ljubav") dat će svoju prognozu odabirom zastave pobjedničke momčadi na minijaturnom nogometnom igralištu. Nelly voli predvidjeti pobjednika ubacivanjem lopte u jednu od mreža koje su obilježene zastavama konkurentskih zemalja, a nalaze se ispred nje. Nasuprot tome, mladunče pande će predvidjeti ishod utakmice odabirom hrane iz kutija obilježenih zastavama momčadi i penjanjem na drvo na kojem se nalazi zastava u utakmicama za ispadanje.

Imate li Vi kućnog ljubimca?
Može li on bolje predviđati? Kako?
Dajte mu priliku da pokuša!

by Marija

0 Votes
#963 of #1440 in the World
#4 of #6 for CroatianGo to the ranking page for Croatian

Can you translate better?

Join the challenge