VM-orakler

Translated into Danish (Original version)


Kan du huske blæksprutten Paul? Han var stjernen ved VM i 2010, fordi han kunne forudsige vinderen af Tysklands kampe. Han forudsagde også, hvem der ville vinde finalen. Hans karriere begyndte ved EM i 2008, hvor han forudsagde vinderen af 11 ud af 13 kampe. Han skulle vælge mellem to kasser med mad forsynet med landsholdenes respektive flag. Desværre døde han i slutningen af 2010.

Men Paul var ikke alene. Selv krokodillen Harry forudsagde vinderen af VM i 2010. Desuden var han i stand til at forudsige resultaterne af to australske parlamentsvalg i træk. Men han blev alligevel aldrig så populær som den tyske blæksprutte. Det blev Mani - en papegøje fra Singapore, som gættede alle vinderne i kvart- og semifinalerne ved VM i 2010 - heller ikke, da den ikke kunne gætte sejrherren i finalen mellem Spanien og Holland.

Siden Pauls alt for tidlige bortgang, har der været stor konkurrence om, hvem der skal efterfølge ham. Under EM i 2012 var der tre dyr med i opløbet. Citta, en indisk elefant, der bor i en zoologisk have i den polske by Krakow. Fred, den ukrainske ilder, som kan følges på Twitter. Og Funtik, det ukrainske sandsiger-svin, der er i stand til at forudsige resultatet af 2 ud af 3 kampe.

Hvem vil erstatte blæksprutten Paul under næste VM? Bliver det papegøjen, som er blevet velsignet af pave Frans på Peterspladsen, og som nu er blevet italiensk TV-stjerne? Eller bliver det Nelly, den tyske elefant, der har gættet 30 ud af 33 kampresultater til dato? Og så skal man selvfølgelig heller ikke undervurdere pandaungen, der støttes af de statslige kinesiske medier.

Den italienske papegøje ved navn Amore (italiensk for kærlighed) kommer med sine forudsigelser ved at vælge det vindende holds flag på en miniaturefodboldbane. Nelly foretrækker at forudsige vinderen ved at sparke en bold ind i et af to mål forsynet med kombattanternes flag. Pandaungen gætter udfaldet af gruppespilskampene ved at vælge mad fra kasser markeret med de respektive flag, og ved vind-eller-forsvind-kampene kravler den op i et træ med vinderens flag.

Har du et kæledyr?
Ville han eller hun være i stand til at gøre det bedre? Hvordan?
Lad dem prøve!

by Isabella Comas

5 Votes
#463 of #1440 in the World
#3 of #8 for Danish


Isabella Comas's website

Go to the ranking page for Danish

Can you translate better?

Join the challenge