WK - Orakels

Translated into Dutch (Original version)


Herinnert u zich Paul de octopus? Hij was de ster van het WK 2010 omdat hij de winnaars van de wedstrijden van de Duitse ploeg leek te kunnen raden. Hij voorspelde ook de winnaar van de finale. Zijn carrière begon bij het EK 2008, toen het hem lukte om de uitslag van 11 van de 13 wedstrijden goed te voorspellen. Hij koos voor elke wedstrijd tussen twee bakjes met eten maar daarop de vlag van het nationale team voor die wedstrijd. Helaas overleed hij eind 2010.

Paul was niet alleen. Zelfs Harry de Krokodil voorspelde de winnaar van het WK 2010. Bovendien wist hij ook nog de uitslag te voorspellen van twee opeenvolgende Australische federale parlementsverkiezingen. Hij bezat echter niet de charme van de Duitse octopus. Mani deed het ook niet beter. Deze papegaai uit Singapore raadde alles resultaten van de kwart- en halve finales van het WK 2010, maar slaagde er niet in te raden wie er zou winnen in de finale Spanje - Nederland.

Sinds het vroegtijdige afscheid van Paul is er een competitie gaande over wie hem zal opvolgen. Tijdens het EK 2012 speelden drie dieren dit orakelspel: Citta, een Indische olifant uit een dierentuin in het Poolse Krakau. Fred, een Oekraïense fret die te volgen is op Twitter. En Funtik, het waarzeggende varken uit Oekraïne dat 2 van de 3 wedstrijden juist weet te voorspellen.

Wie zal tijdens het volgende WK de plaats van Paul de Octopus innemen? Wordt het de papegaai die door Paus Franciscus op het Sint-Pietersplein werd gezegend en nu al de ster is van de Italiaanse publieke omroep? Of wordt het Nelly, de Duitse olifant die tot dusver al 30 van de 33 wedstrijden juist heeft weten te voorspellen? Onderschat ook de paranormale krachten niet van het pandajong dat door de Chinese staatsmedia gesteund wordt.

De Italiaanse papegaai Amore (Italiaans voor "liefde") doet zijn voorspelling door op een minivoetbalveld de vlag van het winnende team te kiezen. Nelly voorspelt een winnaar liever door de bal in één van twee netten met de vlag van één van de deelnemende landen te trappen. En het pandajong raadt de uitslag van een groepswedstrijd door voedsel te pakken uit een van de met vlaggen gemarkeerde dozen. Tijdens de afvalrondes klimt ze in een boom waar een vlag in hangt.

Heb jij een huisdier?
Zou hij of zij het beter kunnen? Hoe?
Laat het hem maar eens proberen!

by Adriaan Mosselmans

0 Votes
#960 of #1440 in the World
#9 of #11 for DutchGo to the ranking page for Dutch

Can you translate better?

Join the challenge