Оракулите на Световната купа

Translated into Bulgarian (Original version)


Спомняте ли си октопода Пол? Той беше звездата на Световното първенство през 2010 г., познавайки победителите в мачовете на Германия. Той успя да познае и победителя на финала. Кариерата му започна с Евро 2008 , когато предсказа правилно 11 от 13 мача. Пол избираше между две кутии с храна и с националните флагове на отборите, участващи във всеки мач. За съжаление, той почина в края на 2010 г.

Но Пол не беше единственият. Крокодилът Хари също успя да познае кой ще е победителят от Световното първенство през 2010 г. Още повече - той предсказа два поредни резултата от федералните избори в Австралия. При все това той никога не имал обаянието на немския октопод. Сингапурският папагал Мани също не се справи изцяло - той позна всички четвъртфинали и полуфинали на Световното първенство през 2010 г., но не успя да отгатне кой ще спечели финала - Испания или Нидерландия.

След ненавременната кончина на Пол, битката за неговата корона е оспорвана. По време на Евро 2012 три животни се съревноваваха в тази надпревара: Сита, индийски слон, който живее в зоологическата градина в Краков, Полша. Фред, украински пор, който може да бъде следван в Туитър; И Фунтик, украинското прасе-гадател, което успява да предскаже правилно 2 от 3 мача.

Кой ще заеме мястото на октопода Пол по време на следващата Световна купа? Дали това ще бъде папагалът, благословен от папа Франциск на площад Свети Петър и понастоящем звезда в националния ефир на Италия? Или пък ще е Нели, немският слон, който правилно прогнозира 30 от 33 футболни резултата до момента? И разбира се, не са за подценяване ясновидските способности на малката панда, насърчавана от китайските държавни медии.

Италианският папагал на име Аморе („любов“ на италиански) ще направи своето предсказание, като избере флага на отбора-победител на миниатюрно футболно игрище. Нели предпочита да предсказва победителите, като вкарва топка в някоя от двете мрежи с флаговете на състезаващите се страни, поставени пред тях. За разлика от тях, малката панда ще познава изхода от мачовете, като взема храна от кутии, маркирани с флагове, по време на груповата фаза; а във фазата на директните елиминации - като се покатери на дърво, над което се развява флаг.

Имате ли домашен любимец?
Мислите ли, че той или тя биха се справили по-добре? Как?
Дайте им възможност да опитат!

by Tanya Doneva

0 Votes
#956 of #1440 in the World
#10 of #13 for Bulgarian


Tanya Doneva's website

Go to the ranking page for Bulgarian

Can you translate better?

Join the challenge