Оракулите на Световната купа

Translated into Bulgarian (Original version)


Спомняте ли си октопода Пол? Той беше звездата на Световното първенство през 2010 г. и можеше да познае победителя в мачпвете на Германия.  Той също така позна и победителя на финала. Кариерата му започна с Европейското първенство през 2008 г., когато предсказа правилно 11 от 13 мача. Пол избираше между две кутии с храна, на които бяха изобразени националните флагове на отборите, участващи във всеки мач. За съжаление, той почина в края на 2010 г.

Но Пол не беше единственият. Дори и Крокодилът Хари позна кой ще спечели Световното първенство през 2010 г. Освен това, той успя да познае два поредни резултата от федералните избори в Австралия. Въпреки това той нямаше обаянието на немския октопод. Сингапурският папагал Мани, който позна  резултатите от всички четвъртфинали и полуфинали на Световното първенство през 2010 г., също не се справи по-добре, тъй като не успя да отгатне кой ще спечели на финала - Испания или Холандия.

След ненавременната кончина на Пол битката за неговата корона е оспорвана. По време на Европейското първенство през 2012 г., три животни се съревноваваха в тази надпревара: Сита, индийски слон, който живее в зоологическата градина в Краков, Полша. Фред, украински пор, който може да бъде следван в Туитър; И Фунтик, украинско прасе-пророк, което може да предскаже правилно 2 от 3 мача.

Кой ще заеме мястото на октопода Пол по време на следващото световно първенство? Дали това ще бъде папагалът, благословен от папа Франциск на площад Свети Петър, и който понастоящем е звезда в италианския национален обществен ефир? Или пък това ще бъде Нели, немският слон, който правилно прогнозира 30 от 33 футболни резултата до момента? И разбира се, не подценявайте ясновидските способности на бебето панда, подкрепяно от китайските държавни медии.

Италианският папагал на име Аморе („любов“ на италиански) ще направи своето предсказание, като избере флага на отбора -победител на миниатюрно футболно игрище. Нели предпочита да предсказва победителите, като рита топка в една  от две мрежи с флагове на състезаващите се страни, поставени пред тях. За разлика от тях бебето панда ще познава изхода от мачовете като взема храна от маркирани със знамена кутии по време на груповата фаза, а във фазата на директните елиминации - като се покатери на дърво, над което се развява флаг.

Имате ли домашен любимец?
Мислите ли, че той или тя биха се справили по-добре? Как?
Нека опитат!

by Andrei Vrabtchev

5 Votes
#460 of #1440 in the World
#7 of #13 for Bulgarian


Andrei Vrabtchev's website

Go to the ranking page for Bulgarian

Can you translate better?

Join the challenge