De tippar vinnaren i fotbolls-VM

Translated into Swedish (Original version)


Kommer du ihåg bläckfisken Paul? Han var den verkliga stjärnan i fotbolls-VM 2010 eftersom han lyckades gissa vinnaren i Tysklands matcher och han prickade dessutom in vinnaren i finalen. Hans bana tog sin början under EM 2008. Han lyckades då spå vinnaren i 11 av 13 matcher. Han valde mellan två lådor med mat som var märkta med respektive nationsflagga för de inblandade lagen i varje match. Tyvärr dog han under slutet av 2010.

Paul var inte ensam. Även krokodilen Harry gissade vinnaren i VM 2010. Dessutom lyckades han två gånger i rad förutsäga resultaten i federala val i Australien. Trots detta var han aldrig lika populär som den tyska bläckfisken. Inte heller Mani lyckades bättre. Papegojan från Singapore, som satte alla kvarts- och semifinaler under VM 2010, misslyckades nämligen med att förutse vem som skulle ha vunnit i finalen mellan Spanien och Nederländerna.

Efter Pauls för tidiga bortgång har konkurrensen varit stor om vem som kommer att överta kronan. Under EM 2012 var tre djur med i detta spel: Citta, en indisk elefant som bor i en djurpark i Krakow, Polen. Fred, den ukrainska illern som kan följas på Twitter. Och Funtik, den ukrainska spågrisen, som kan förutspå två av tre matcher korrekt.

Vem kommer att ta bläckfisken Pauls plats under nästa VM? Kommer det att bli papegojan som välsignats av påven Franciskus på Petersplatsen, nu en stjärna i nationella italienska kanaler? Eller blir det Nelly, den tyska elefanten, som hittills har förutspått 30 av 33 matcher korrekt? Och man ska naturligtvis inte underskatta de psykiska krafterna hos pandaungen som stöds av kinesisk media.

Den italienska papegojan som heter Amore (kärlek på italienska) kommer avge sin förutsägelse genom att välja det vinnande lagets flagga på en miniatyrfotbollsplan. Nelly föredrar att förutse vinnare genom att sparka en boll i något av näten med de tävlande ländernas flaggor framför. Pandaungen kommer istället att gissa matchresultat genom att välja mat från lådor märkta med flaggor under gruppspelet och genom att klättra upp i ett träd och hissa en flagga under slutspelet.

Har du ett husdjur?
Skulle han eller hon lyckas bättre? Hur?
Låt dem prova!

by Jonathan Zylberstein

0 Votes
#948 of #1440 in the World
#13 of #15 for SwedishGo to the ranking page for Swedish

Can you translate better?

Join the challenge