World Cup Oracles

Translated into Romanian (Original version)


Va  mai  amintiti de Paul, caracatiţa? A fost vedeta Campionatului Mondial de Fotbal din 2010, fiind capabil să ghicească cine va câştiga în meciurile jucate de echipa Germaniei. A reușit să ghicească până și câștigătoarea finalei! Cariera sa de prezicător a început la Euro 2008, unde a reuşit să ghicească rezultatul a 11 meciuri din 13. Alegea între două cutii cu mâncare,  fiecare purtând steagul uneia din cele două echipe care îşi disputau meciul. A murit, din păcate, la sfârșitul anului 2010.

Paul nu a fost singur. Până și Harry, crocodilul, a reușit să ghicească câștigătorul Cupei Mondiale din 2010. Mai mult el  a reuşit sa prezica două rezultate consecutive ale alegerilor federale din Australia. I-a lipsit totuşi farmecul caracatiței germane. Nu s-a descurcat mai bine nici Mani, un papagal din Singapore care a ghicit rezultatele pentru toate sferturile de finală  și semifinalele Cupei Mondiale din 2010, dar nu a reușit să descopere câştigătoarea finalei disputate între Spania și Olanda.

După moartea prematură a lui Paul, a apărut o concurența acerbă pentru succesiunea la tron. În timpul Campionatului European din 2012, trei animale şi-au disputat supremaţia: Citta, un elefant indian de la o grădină zoologică din Cracovia, Polonia. Fred, dihorul ucrainean care poate fi urmărit pe Twitter. Și Funtik, porcul profet, ucrainean , care a reuşit să indice corect rezultatul a 2 meciuri din 3.

Oare cine îi va lua locul caracatiței Paul la următorul Campionat Mondial? Să fie oare papagalul binecuvântat de Papa Francisc în Piața Sfântul Petru, ajuns deja o veritabilă stea a televiziunii naționale publice din Italia? Sau să fie Nelly, elefantul german care a prezis corect rezultatul a 30 de partide din cele 33 disputate până în prezent? Dar nu trebuie să subestimăm, desigur, nici puterile paranormale ale puiului de panda, care beneficiază de sprijinul presei naţionale chineze.

Papagalul italian Amore („dragoste“ în italiană) isi va prezenta pronosticul alegând drapelul echipei câștigătoare pe un teren de fotbal în miniatură. Nelly preferă să desemneze echipele câştigătoare trimiţând mingea în plasa uneia dintre porţile purtătoare ale steagurilor ţărilor implicate în competiţie. În schimb, puiul de panda va ghici deznodământul meciurilor servindu-se cu mâncare din cutii marcate cu steaguri, pentru partidele din grupe, și cățărându-se într-un copac împodobit cu un steag, pentru meciurile eliminatorii.

Aveţi vreun animal de companie?
Credeți s-ar putea descurca mai bine? Cum?
Daţi-i o şansă să încerce!

by Velocebn

3 Votes
#570 of #1440 in the World
#16 of #34 for RomanianGo to the ranking page for Romanian

Can you translate better?

Join the challenge