Оракулите на Световната купа

Translated into Bulgarian (Original version)


Спомняте ли си октопода Пол? Той беше звездата на Световната купа през 2010 г., бе в състояние да познае победителя от мача на Германия. Освен това позна и победителя на финала. Кариерата му започна с Европейското първенство през 2008 година, когато предсказа правилно 11 от 13 мача. Пол избираше между две кутии с храна, на които бяха изобразени националните флагове на отборите, участващи във всеки мач. За нещастие, той почина в края на 2010 година.

Но Пол не беше единственият. Дори и Крокодилът Хари позна кой ще спечели Световната купа през 2010 година. Още повече, че той успя да предрече два поредни пъти резултата от федералните избори в Австралия. И въпреки това никога не е имал чара на немския октопод. Дори сингапурският папагал Мани, който позна всички четвърт и полуфинали на Световното първенство през 2010 г., също не се справи по-добре, тъй като не успя да отгатне кой ще спечели на финала - Испания или Холандия.

След ненавременната кончина на Пол битката за неговата корона е огромна. По време на Евро 2012 година три животни се съревноваваха в тази надпревара: Сита, индийски слон, който живее в зоологическата градина в Краков, Полша. Фред, украинският пор, който може да бъде проследен в Туитър; И Фунтик, украинското прасе-пророк, което предсказа правилно 2 от 3 мача.

Кой ще заеме мястото на октопода Пол по време на следващото световно първенство? Дали това ще бъде папагалът, благословен от папа Франциск на площад Свети Петър, който понастоящем е звезда в италианския национален обществен ефир? Или пък ще бъде Нели, немският слон, който правилно прогнозира 30 от 33 футболни резултата до момента? И разбира се, не подценявайте ясновидските способности на бебето панда, подкрепяно от китайските държавни медии.

Италианският папагал на име Аморе (любов на италиански) ще направи своето предсказание, като избере флага на отбора -победител на миниатюрно футболно игрище. Нели предпочита да предсказва победителите, като рита топка в едната от двете мрежи с флагове на състезаващите се страни, поставени пред тях. Вместо това, бебето панда ще познава изхода от мачовете, като взема храна от маркирани със знамена кутии по време на груповата фаза, и като се покатери на дърво, над което се развява флаг, във фазата на директните елиминации.

Имате ли домашен любимец?
Мислите ли, че той или тя биха се справили по-добре? Как?
Нека се пробват!

by Svetla Nencheva Nencheva

7 Votes
#395 of #1440 in the World
#6 of #13 for BulgarianGo to the ranking page for Bulgarian

Can you translate better?

Join the challenge