Oraklen i VM

Translated into Swedish (Original version)


Minns du bläckfisken Paul? Han var den stora stjärnan under VM 2010 och lyckades tippa rätt vinnare i Tysklands matcher. Han tippade dessutom rätt i finalen. Hans karriär inleddes under EM 2008, då han tippade rätt i 11 av 13 matcher. Hans rutin var att välja mellan två matlådor med nationsflaggorna från de två lag som spelade matchen. Tyvärr dog han i slutet av 2010.

Paul var inte den ende. Krokodilen Harry spådde också rätt vinnare i VM 2010. Dessutom lyckades han förutse valresultaten i två på varandra följande federala val i Australien. Hans lyskraft var dock aldrig lika stor som den tyska bläckfiskens. Inte heller Mani, en papegoja från Singapore, lyckades bättre, trots att hans spådomar inför alla kvarts- och semifinaler under VM 2010 var korrekta. Han missade nämligen resultatet av finalen mellan Spanien och Holland.

Efter Pauls för tidiga bortgång har många konkurrerat om hans krona. Under EM 2012 var tre djur med i spelet: Citta, en indisk elefant från en djurpark i Krakow, Polen. Fred, den ukrainska illern som kan följas på Twitter. Och Funtik, den ukrainska siargrisen som klarade att förutspå 2 av 3 matcher.

Vem kommer att ta över efter bläckfisken Paul under nästa VM? Blir det papegojan som välsignades av påven Franciskus på Petersplatsen och blev en stjärna i italiensk radio och TV? Eller blir det Nelly, den tyska elefanten, som satsat rätt på 30 matcher av 33 hittills? Och man ska naturligtvis inte underskatta de själsliga krafterna hos den pandaunge som stöds av kinesiska statens massmedia.

Den italienska papegojan Amore ("kärlek" på italienska) kommer att avslöja sin förutsägelse genom att välja det vinnande lagets flagga på en fotbollsplan i miniatyr. Nelly föredrar att förutsäga vinnaren genom att sparka in en boll i något av målen som försetts med flaggor från de rivaliserande länderna. Pandaungen kommer i stället att gissa utgången av matcherna i gruppspelet genom att välja mat från lådor märkta med flaggor och genom att klättra upp i ett träd med en flagga under slutspelet.

Har du ett husdjur?
Skulle din kelgris klara det bättre? Hur?
Låt ditt husdjur försöka!

by Lars Erik Morin

0 Votes
#937 of #1440 in the World
#12 of #15 for Swedish


Lars Erik Morin's website

Go to the ranking page for Swedish

Can you translate better?

Join the challenge