Оракулите на Световната купа

Translated into Bulgarian (Original version)


Спомняте ли си октопода Пол? Той беше звездата на Световната купа през 2010 г., защото познаваше победителя в мачовете на Германия. Освен това позна и победителя на финала. Кариерата му започна с Европейското първенство през 2008, когато предсказа правилно 11 от 13 мача. Пол избираше между две кутии с храна, на които бяха изобразени националните флагове на отборите, участващи във всеки мач. За нещастие, той почина в края на 2010 година.

Но Пол не беше единственият. Дори и крокодилът Хари позна кой ще спечели Световната купа през 2010 година. Още повече, че той успя да предрече два поредни пъти резултата от федералните избори в Австралия. И въпреки това нямаше обаянието на немския октопод. Сингапурският папагал Мани, който позна всички четвърт и полуфинали на Световното през 2010 г., също не се справи по-добре, тъй като не успя да отгатне кой ще спечели на финала - Испания или Холандия.

След ненавременната кончина на Пол битката за неговата корона е огромна. По време на Евро 2012 три животни се съревноваваха в тази надпревара: Сита, индийски слон, който живее в зоологическата градина в Краков, Полша. Фред, украинският пор, чиято страница можете да следите в Туитър; И Фунтик, украинското прасе-пророк, което предсказва правилно 2 от 3 мача.

Кой ще заеме мястото на октопода Пол по време на следващото световно първенство? Дали това ще бъде папагалът, благословен от папа Франциск на площад Свети Петър, и който понастоящем е звезда в италианския национален обществен ефир? Или пък ще бъде Нели, немският слон, който правилно прогнозира 30 от 33 футболни резултата до момента? И разбира се, не подценявайте ясновидските способности на бебето панда, подкрепяно от китайските държавни медии.

Италианският папагал на име Аморе (любов на италиански) ще направи своето предсказание като избере флага на отбора победител на миниатюрно футболно игрище. Нели предпочита да предсказва победителите като рита топка в една  от две мрежи с флагове на състезаващите се страни, поставени пред тях. За разлика от тях бебето панда ще познава изхода от мачовете като избира храна от маркирани със знамена кутии по време на груповата фаза, а във фазата на директните елиминации - като се покатери на дърво, над което се развява флаг.

Имате ли домашен любимец?
Мислите ли, че той или тя биха се справили по-добре? Как?
Нека се пробват!

by Tsveta Velikova

1242 Votes
#15 of #1440 in the World
#1 of #13 for Bulgarian


Tsveta Velikova's website

Go to the ranking page for Bulgarian

Can you translate better?

Join the challenge