Profetes de la Copa del Món

Translated into Catalan (Original version)


Te'n recordes, del pop Paul? Va ser l'estrella del Mundial de 2010, perquè era capaç d'endevinar el guanyador dels partits en què jugava Alemanya. També va endevinar el guanyador de la final. Tot va començar amb l'Eurocopa del 2008, quan va predir correctament el resultat d'11 dels 13 partits. Escollia una d'entre dues caixes que contenien menjar i que mostraven, cada una, la bandera d'un dels països que jugaven a cada partit. Malauradament en Paul va morir a finals de 2010.

Però no estava sol. Fins i tot el cocodril Harry va endevinar qui seria el guanyador del Mundial de 2010. A més, va predir el resultat de dues eleccions federals d'Austràlia consecutives. Tot i així, mai va tenir l'atractiu del pop alemany. Tampoc no l'ha superat en Mani, un lloro de Singapur que va encertar els guanyadors de tots els quarts de final i de les semifinals del Mundial de 2010, però que va fallar el resultat de la final entre Espanya i Holanda.

Des del prematur adéu d'en Paul, hi ha hagut molts competidors per succeir-lo. Durant l'Eurocopa de 2012, va haver-hi tres animals que jugaven a aquest joc: en Citta, un elefant indi que vivia en un zoo de Cracòvia; en Fred, la fura ucraïnesa que es pot seguir a Twitter, i en Funtik, el porc endeví, també ucraïnès, capaç d'encertar el guanyador de dos de cada tres partits.

Qui substituïrà el pop Paul al proper Mundial? Serà el lloro beneït pel papa Francesc a la plaça de Sant Pere del Vaticà, ja tota una estrella dels mitjans públics italians? O serà la Nelly, l'elefant alemany que fins ara ha encertat 30 resultats de 33 partits? I, per descomptat, no s'han de subestimar els poders psíquics del cadell d'ós panda impulsat pels mitjans estatals xinesos.

El lloro italià Amore farà la seva predicció escollint la bandera de l'equip guanyador en un camp de futbol en miniatura. La Nelly, però, prefereix seleccionar els guanyadors xutant a una de les xarxes amb banderes de diferents països que tindrà al davant. En canvi, el cadell d'ós panda pronosticarà els resultats de la fase grupal triant menjar de diferents caixes marcades amb banderes, i enfilant-se per un arbre amb la bandera que esculli en el cas dels vuitens de final.

Tens mascota?
Creus que ho podria fer millor? Com?
Deixa que ho provi!

by Víctor Oller Segura

53 Votes
#120 of #1440 in the World
#1 of #5 for Catalan


Víctor Oller Segura's website

Go to the ranking page for Catalan

Can you translate better?

Join the challenge