Profeții Cupei Mondiale

Translated into Romanian (Original version)


Vă amintiți de Paul, caracatița? A fost vedeta Campionatului Mondial de Fotbal 2010, fiind în masură să ghicească câștigătoarea la meciurile jucate de echipa Germaniei. A ghicit, de asemenea, și câștigătoarea finalei. Cariera sa a început la Euro 2008, unde   l-am putut vedea prezicând corect rezultatul a 11 meciuri din 13. Obișnuia să aleagă  între două cutii cu alimente marcate cu steagul național al fiecărei echipe participante la   meci. Din păcate, a murit la sfârșitul anului 2010.

Însă Paul nu a fost singurul. Chiar și crocodilul Harry a ghicit câștigătoarea Cupei Mondiale din 2010. Mai mult, el a fost in stare să prezică două rezultate consecutive ale alegerilor federale din Australia. Cu toate acestea însă, nu a avut farmecul caracatiței germane. Nu a avut mai mult succes nici Mani, un papagal din Singapore, care a ghicit toate sferturile de finală  și semi-finalele Cupei Mondiale din 2010, dar nu a reușit să prezică învingătoarea dintre Spania și Olanda care va ajunge în finală .

După moartea prematură a lui Paul, concurența pentru succesiunea la coroană a fost mare. În timpul lui Euro 2012, trei animale au participat la concurs: Citta, un elefant indian care trăia într-o grădină zoologică din Cracovia, Polonia. Fred, dihorul ucrainean, care poate fi urmărit pe Twitter. Și Funtik, porcul profet ucrainean, care poate prezice corect rezultatul a 2 din 3 meciuri.

Cine îi va lua locul caracatiței Paul în timpul următoarei Cupe Mondiale? Va fi oare papagalul binecuvântat de Papa Francesco în Piața Sfântul Petru, în prezent o adevărată stea a postului național public de televiziune din Italia? Sau va fi Nelly, elefantul german care a prezis corect rezultatele a 30 din cele 33 de partide de până acum? Și, desigur, nu trebuie subestimate puterile paranormale ale puiului de panda susținut de presa naţională chineză.

Papagalul italian Amore (”dragoste” în italiană) va prezice alegând steagul echipei câștigătoare pe un teren de fotbal în miniatură. Nelly preferă să prezică echipele câştigătoare lansând mingea într-una din cele două porți  cu steagurile reprezentative al țărilor participante plasate în fața lor. În schimb, puiul de panda va prezice rezultatele scoțând alimente din cutiile marcate cu steaguri, în timpul meciurilor din faza grupelor, și urcându-se într-un copac care arborează un steag, pentru meciurile eliminatorii.

Aveţi un animal de companie?
Credeți că el sau ea s-ar putea descurca mai bine? Cum?
Lăsați-i să încerce!

by Edwin Marian Badea

257 Votes
#46 of #1440 in the World
#3 of #34 for RomanianGo to the ranking page for Romanian

Can you translate better?

Join the challenge