Profeții Cupei Mondiale

Translated into Romanian (Original version)


Vă mai amintiți de Paul, Caracatița? A fost vedeta Campionatului Mondial din anul 2010 deoarece a ghicit câștigătorul meciurilor jucate de echipa Germaniei. A reușit să ghicească și câștigătorul finalei. Cariera sa de prezicător a început la Euro 2008, unde a ghicit 11 meciuri din 13. A ales între două cutii ce conţineau alimente, pe care erau amplasate steagurile naționale ale fiecărei echipe participante la fiecare meci. Din păcate, a murit la sfârșitul anului 2010.

Însă Paul nu a fost singur. Chiar și Harry Crocodilul a ghicit câștigătorul Cupei Mondiale din anul 2010. Mai mult chiar, el a reuşit să prezică două rezultate consecutive ale alegerilor federale din Australia. Cu toate acestea, nu a avut farmecul caracatiței germane. Nici Mani nu a avut mai mult succes, un papagal din Singapore care a ghicit toate sferturile și semi-finalele Cupei Mondiale din 2010, dar nu a reușit să prezică învingătorul din finala dintre Spania și Olanda.

După moartea prematură a lui Paul, concurența pentru succesiunea la coroană a fost mare. În timpul Euro 2012, trei animale au participat la acest concurs: Citta, un elefant indian care trăia într-o grădină zoologică din Cracovia, Polonia. Fred, dihorul ucrainean, care poate fi urmărit pe Twitter. Și Funtik, porcul ghicitor ucrainean ce poate prezice corect 2 din 3 meciuri.

Cine îi va lua locul caracatiței Paul în timpul următoarei Cupe Mondiale? Va fi papagalul binecuvântat de Papa Francis în Piața Sfântul Petru, acum o adevărată stea a postului național public de televiziune din Italia? Sau va fi Nelly, elefantul german care a prezis corect rezultatele a 30 din 33  de meciuri de până acum? Și, desigur, să nu subestimăm puterile paranormale ale puiului de panda susținut de presa naţională din China.

Papagalul italian pe nume Amore (dragoste, în italiană) va prezice alegând steagul echipei câștigătoare pe un teren de fotbal în miniatură. Nelly preferă să prezică câştigătorii lovind o minge în una dintre cele două plase cu steagurile țărilor concurente aşezate în fața lor. În schimb, puiul panda va ghici rezultatul meciurilor din grupe alegând alimente din cutiile marcate cu steaguri și pe cele din rundele eliminatorii urcându-se într-un copac în care se află un steag.

Aveţi un animal de companie?
Ar putea oare acesta să se descurce mai bine? Cum?
Lăsați-l să încerce!

by Alin F. Constantinescu

1 Votes
#724 of #1440 in the World
#19 of #34 for RomanianGo to the ranking page for Romanian

Can you translate better?

Join the challenge