Profeții Cupei Mondiale

Translated into Romanian (Original version)


Vă mai amintiți de Paul, Caracatița? A fost vedeta Campionatului Mondial din anul 2010 deoarece a ghicit câștigătorul meciurilor jucate de echipa Germaniei. În plus, a reușit să ghicească și câștigătoarea finalei. Cariera sa a început cu Euro 2008, unde a prezis corect rezultatul pentru 11 meciuri din 13. A ales între două cutii ce conţineau alimente, pe care erau amplasate steagurile naționale ale fiecărei echipe participante la fiecare meci. Din păcate, a murit la sfârșitul anului 2010.

Însă Paul nu a fost singur. Chiar și Harry Crocodilul a ghicit câștigătorul Cupei Mondiale din anul 2010. Mai mult chiar, a reuşit să prezică două rezultate consecutive ale alegerilor federale din Australia. Cu toate acestea, nu a avut farmecul caracatiței germane. Și nici Mani, un papagal din Singapore care a ghicit toate sferturile și semifinalele Cupei Mondiale din anul 2010 nu s-a descurcat mai bine, deoarece nu a reușit să ghicească cine dintre Spania și Olanda va câştiga finala.

De la moartea prematură a lui Paul, s-a dezvoltat o reală concurență privind următorul rege. În timpul Euro 2012, trei animale au jucat acest joc: Citta, un elefant indian care trăia într-o grădină zoologică din Cracovia, Polonia. Fred, dihorul ucrainean, care poate fi urmărit pe Twitter. Și Funtik, porcul ghicitor ucrainean ce poate prezice corect 2 din 3 meciuri.

Cine îi va lua locul caracatiței Paul în timpul următoarei Cupe Mondiale? Va fi papagalul binecuvântat de Papa Francis în Piața Sfântul Petru, acum o adevărată stea a postului național public de televiziune din Italia? Sau va fi Nelly, elefantul german care a prezis corect rezultatele a 30 din 33  de partide de până acum? Și, desigur, să nu subestimîm puterile de medium ale puiului de panda susținut de presa naţională din China.

Papagalul italian pe nume Amore (dragoste, în italiană) face predicția prin alegerea steagului echipei câștigătoare pe un teren de fotbal în miniatură. Nelly preferă să prezică câştigătorii lovind o minge în una din cele două plase cu steagurile țărilor concurente aşezate în fața sa. În schimb, puiul panda va ghici rezultatul meciurilor în timpul meciurilor din grupe prin alegerea alimentelor din cutiile marcate cu steaguri și urcându-se într-un copac în care se află un steag, în rundele eliminatorii.

Aveţi un animal de companie?
Ar putea oare să se descurce mai bine? Cum?
Lăsați-l să încerce!

by Anca Tolea

0 Votes
#912 of #1440 in the World
#24 of #34 for RomanianGo to the ranking page for Romanian

Can you translate better?

Join the challenge