Οι Πυθίες του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Translated into Greek (Original version)


Θυμάστε τον Πολ, το χταπόδι; Ήταν ο πρωταγωνιστής του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2010, καθώς κατάφερε να μαντέψει σωστά τον νικητή στους αγώνες της Γερμανίας. Είχε μαντέψει σωστά μέχρι και τον νικητή του τελικού. Η καριέρα του ξεκίνησε στο Euro του 2008, όπου τον είδαμε να προβλέπει σωστά την έκβαση των 11 από τους 13 αγώνες. Επέλεγε ανάμεσα σε δύο κουτιά φαγητού, στα οποία υπήρχαν οι σημαίες των εθνικών ομάδων που συμμετείχαν στον κάθε αγώνα. Δυστυχώς, ο Πολ πέθανε στα τέλη του 2010.

Ωστόσο, δεν ήταν μόνο ο Πολ. Υπήρχε και ο Χάρι, ο κροκόδειλος, που είχε μαντέψει τον νικητή του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010. Επιπλέον, εκείνος κατάφερε να προβλέψει και τα αποτελέσματα σε δύο διαδοχικές ομοσπονδιακές εκλογές στην Αυστραλία. Παρόλ' αυτά, δεν κατάφερε να γίνει τόσο δημοφιλής όσο το γερμανικό χταπόδι. Ούτε όμως ο Μάνι, ένας παπαγάλος από την Σιγκαπούρη, κατάφερε κάτι καλύτερο. Ενώ μάντεψε σωστά τους νικητές όλων των αγώνων των ομίλων και των ημιτελικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010, δυστυχώς δεν κατάφερε να μαντέψει τον νικητή του τελικού ανάμεσα στην Ισπανία και την Ολλανδία.

Μετά τον πρόωρο χαμό του Πολ, υπήρξε μεγάλος ανταγωνισμός για τη διαδοχή του. Στο Euro του 2012, διαγωνίστηκαν τρία ζώα για τη διαδοχή: Η Τσίτα, ένας ινδικός ελέφαντας που ζει σε ζωολογικό κήπο στην Κρακοβία της Πολωνίας. Ο Φρεντ, το ουκρανικό κουνάβι, τον οποίο μπορείτε να ακολουθήσετε στο Twitter. Και ο Φαντίκ, το γουρούνι-μάντης από την Ουκρανία που κατάφερε να προβλέψει σωστά τους 2 από τους 3 αγώνες.

Ποιος, άραγε, θα πάρει τη θέση του Πολ του χταποδιού στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο; Μήπως θα είναι ο παπαγάλος που ευλόγησε ο Πάπας Φραγκίσκος στην πλατεία του Αγίου Πέτρου και που τώρα μεσουρανεί στη δημόσια ιταλική τηλεόραση; Ή μήπως θα είναι η Νέλλη, η γερμανίδα ελεφαντίνα, που έχει προβλέψει σωστά μέχρι σήμερα 30 από τα 33 αποτελέσματα αγώνων; Και φυσικά, ας μην υποτιμούμε τις μεταφυσικές ικανότητες του νεαρού πάντα, το οποίο υποστηρίζουν τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ο ιταλός παπαγάλος που ονομάζεται Αμόρε ("αγάπη" στα ιταλικά) θα κάνει την πρόβλεψή του επιλέγοντας τη σημαία της νικήτριας ομάδας σε μια μικρογραφία ποδοσφαιρικού γηπέδου. Η Νέλλη προτιμά να προβλέπει τους νικητές κλωτσώντας τη μπάλα στα δίχτυα ενός από τα δύο τέρματα που είναι τοποθετημένα μπροστά της και φέρουν τις σημαίες των ανταγωνιστριών χωρών. Αντιθέτως, το νεαρό πάντα κατά τη διάρκεια των αγώνων των ομίλων θα προβλέψει την έκβαση των αγώνων επιλέγοντας φαγητό μέσα από κουτιά που φέρουν στο εξωτερικό τους τις σημαίες των χωρών, ενώ κατά τη διάρκεια των τελικών γύρων θα ανεβαίνει σε ένα δέντρο στο οποίο θα ανεμίζει μια σημαία.

Εσείς έχετε κατοικίδιο;
Πιστεύετε ότι θα μπορούσε να τα καταφέρει καλύτερα; Με ποιον τρόπο;
Αφήστε το να δοκιμάσει!

by Anastasia Giagopoulou

119 Votes
#78 of #1440 in the World
#4 of #27 for Greek


Anastasia Giagopoulou's website

Go to the ranking page for Greek

Can you translate better?

Join the challenge