Profeții Cupei Mondiale

Translated into Romanian (Original version)


Vă amintiți de caracatita Paul? A fost vedeta Campionatului Mondial de Fotbal 2010, fiind în stare să ghicească câștigătorul meciurilor jucate de echipa Germaniei. A reușit de asemenea să ghicească și câștigătorul finalei. Cariera sa a început la Euro 2008, unde a prezis corect rezultatul pentru 11 meciuri din 13. Obișnuia să aleagă dintre două cutii cu alimente marcate cu steagul național al fiecărei echipe participante la meci. Din păcate, a murit la sfârșitul anului 2010.

Însă Paul nu a fost singurul. Chiar și crocodilul Harry a ghicit câștigătorul Cupei Mondiale din 2010. Mai mult, el a fost capabil prezică două rezultate consecutive ale alegerilor federale din Australia. Cu toate acestea însă, nu a avut farmecul caracatiței germane. Nu a avut mai mult succes nici Mani, un papagal din Singapore, care a ghicit toate sferturile și semi-finalele Cupei Mondiale din 2010, dar nu a reușit să prezică învingătorul din finala dintre Spania și Olanda.

După moartea prematură a lui Paul, concurența pentru succesiunea la coroană a fost mare. În timpul Euro 2012, trei animale au participat la concurs: Citta, un elefant indian care trăia într-o grădină zoologică din Cracovia, Polonia. Fred, dihorul ucrainean, care poate fi urmărit pe Twitter. Și Funtik, porcul profet ucrainean, care poate prezice corect rezultatul pentru 2 din 3 meciuri.

Cine îi va lua locul caracatiței Paul în timpul următoarei Cupe Mondiale? Va fi oare papagalul binecuvântat de Papa Francis în Piața Sfântul Petru, în prezent o adevărată stea a postului național public de televiziune din Italia? Sau va fi Nelly, elefantul german care a prezis corect rezultatele pentru 30 din cele 33 de partide de până acum? Și, desigur, să nu subestimăm puterile de medium ale puiului de panda susținut de presa naţională din China.

Papagalul italian pe nume Amore (”dragoste” în italiană) face predicția prin alegerea steagului echipei câștigătoare pe un teren de fotbal în miniatură. Nelly preferă să prezică câştigătorii lovind mingea într-una din cele două plase cu steagurile țărilor concurente care sunt aşezate în fața sa. În schimb, puiul de panda va ghici rezultatul meciurilor din grupe prin alegerea unor alimente din cutiile marcate cu steaguri și urcându-se într-un copac în care se află un steag, în rundele eliminatorii.

Aveţi un animal de companie?
Ar putea oare acesta sau aceasta să se descurce mai bine? Cum?
Lăsați-i să încerce!

by Vanda

18 Votes
#248 of #1440 in the World
#8 of #34 for RomanianGo to the ranking page for Romanian

Can you translate better?

Join the challenge