Oracole de Campionat Mondial!

Translated into Romanian (Original version)


Vă amintiți de Paul, caracatița? A fost vedeta Campionatului Mondial de Fotbal 2010, fiind în stare să ghicească câștigătorul meciurilor jucate de echipa germană. A reușit să ghicească până și câștigătorul finalei! Cariera sa de prezicător a început la Euro 2008, unde a ghicit rezultatul a 11 meciuri din 13 disputate. Obișnuia să aleagă între două cutii cu mâncare, fiecare din ele marcată cu steagul național al echipei reprezentante. Din păcate, a murit la sfârșitul anului 2010.

Dar Paul nu a fost singurul. Până și Harry, crocodilul, a reușit să ghicească câștigătorul cupei mondiale din 2010. Mai mult, a fost capabil să intuiască două rezultate consecutive ale alegerilor federale din Australia. Cu toate acestea însă, nu a avut farmecul caracatiței germane. Și nici Mani, papagalul singaporez care a intuit corect rezultatele din sferturile de finală și semifinalele Campionatului Mondial din 2010 nu a făcut-o mai bine, dând greș cu rezultatul finalei disputate între Spania și Olanda.

Încă de la moartea sa prematură, s-a creat o mare rivalitate pentru coroana sa. În campionatul Euro 2012, trei animale au jucat acest rol: Citta, un elefant indian de la o grădină zoologică din Cracovia, Polonia. Fred, dihorul ucrainean care poate fi urmărit pe Twitter. Și Funtik, porcul profet, și el ucrainean, care intuiește corect rezultatul a 2 din 3 meciuri.

Cine va lua locul caracatiței Paul la următorul Campionat Mondial? Va fi oare papagalul binecuvântat de Papa Francisc în Piața Sfântul Petru, actualmente o adevărată stea a televiziunii naționale publice din Italia? Sau Nelly, elefantul german care a prezis corect rezultatul a 30 de partide din cele 33 disputate până în prezent? Și, desigur, nu trebuie subestimate nici puterile paranormale ale puiului de panda, susținut de presa naţională chineză.

Papagalul italian Amore (”Dragoste” în italiană) va alege steagul echipei câștigătoare pe un teren de fotbal în miniatură. Nelly preferă să semnaleze echipele câştigătoare lansând mingea către una din cele două plase de poartă marcate cu steagul țărilor participante. În schimb, puiul de panda va intui rezultatul meciurilor scoțând mâncare din cutiile marcate cu steaguri, pentru partidele din faza grupelor, și cățărându-se într-un copac ce arborează steagul, pentru meciurile eliminatorii.

Aveţi un animal de companie?
Credeți că s-ar putea descurca mai bine? Cum?
Lăsați-l să încerce!

by Alina Mangea

2011 Votes
#10 of #1440 in the World
#2 of #34 for RomanianGo to the ranking page for Romanian

Can you translate better?

Join the challenge