Orakels van het WK voetballen

Translated into Dutch (Original version)


Herinner je je Paul de Octopus nog? Hij was de ster van het WK 2010, omdat hij in staat bleek te voorspellen wie de winnaar zou worden van de wedstrijden van het Duitse elftal. Ook voorspelde hij de winnaar van de finale. Zijn carrière begon bij het EK 2008, toen het hem lukte om de uitslag van 11 van de 13 wedstrijden goed te voorspellen. Hij placht voor elke wedstrijd te kiezen tussen twee etensbakjes met daarop de nationale vlag van de spelende teams. Eind 2010 overleed hij helaas.

Paul was niet de enige in zijn soort. Zelfs Harry de Krokodil voorspelde de winnaar van het WK 2010. Bovendien wist hij ook nog de uitslag te voorspellen van twee opeenvolgende Australische federale parlementsverkiezingen. Hij bezat echter niet de charme van de Duitse octopus. Mani deed het niet veel beter. Deze papegaai uit Singapore raadde alle kwartfinales en halve finales van het WK 2010, maar wist niet te raden of Nederland of Spanje de finale zou winnen.

Sinds Pauls voortijdig heengaan, heerst er een grote strijd over wie zijn kroon zal dragen. Tijdens het EK 2012 speelden drie dieren dit orakelspel: Citta, een Indische olifant uit een dierentuin in het Poolse Krakau. Fred, een Oekraïense fret die te volgen is op Twitter. En Funtik, het waarzegger varken uit Oekraïne dat 2 van de 3 wedstrijden juist weet te voorspellen.

Wie zal tijdens het volgende WK de plaats van Paul de Octopus innemen? Wordt het de papegaai, die door Paus Franciscus op het Sint-Pietersplein werd gezegend en nu al de ster is van de Italiaanse publiek omroep? Of wordt het Nelly, de Duitse olifant die tot dusver al 30 van de 33 wedstrijden juist heeft weten te voorspellen? Onderschat ook niet de paranormale krachten van het door de Chinese staatsmedia gesteunde pandajong.

De Italiaanse papegaai Amore (Italiaans voor "liefde") voorspelt de uitkomst door op een minivoetbalveld de vlag van het winnende team te kiezen. Nelly voorspelt een winnaar liever door de bal in één van twee netten met de vlag van één van de deelnemende landen te trappen. Het pandajong raadt liever de uitslag van een groepswedstrijd door voedsel te pakken uit een van de met vlaggen gemarkeerde dozen. Tijdens de afvalrondes klimt ze in een boom met een vlag in de top.

Heb jij een huisdier?
Zou hij of zij het beter kunnen? Op welke manier dan?
Laat het hem maar eens proberen!

by David Sheehan

6 Votes
#424 of #1440 in the World
#5 of #11 for Dutch


David Sheehan's website

Go to the ranking page for Dutch

Can you translate better?

Join the challenge