VM-orakel

Translated into Swedish (Original version)


Kommer du ihåg bläckfisken Paul? Han var den stora stjärnan under VM 2010 och lyckades tippa rätt vinnare i Tysklands matcher. Han tippade dessutom rätt i finalen. Han inledde sin karriär under EM 2008 då han tippade rätt i 11 av 13 matcher. Han fick välja mellan två lådor som innehöll mat och nationsflaggorna från de två lag som spelade varje match. Tyvärr dog han i slutet av 2010.

Paul var inte den ende. Även krokodilen Harry gissade vinnaren i VM 2010. Dessutom kunde han förutse valresultaten i två på varandra följande federala val i Australien. Han hade dock inte samma attraktionskraft som den tyska bläckfisken. Inte heller Mani, en papegoja från Singapore som lyckades gissa alla kvarts- och semifinaler under VM 2010, lyckades bättre. Han misslyckades nämligen med att förutse resultatet av finalen mellan Spanien och Holland.

Efter Pauls för tidiga bortgång har konkurrensen varit stor om vem som kommer att överta kronan. Under EM 2012 var det tre djur med i spelet: Citta, en indisk elefant från en djurpark i Krakow, Polen. Fred, den ukrainska illern som kan följas på Twitter. Och Funtik, det ukrainska spåsvinet som kan förutspå 2 av 3 matcher.

Vem kommer att ta över efter bläckfisken Paul under nästa VM? Kommer det att vara papegojan välsignad av påven Franciskus på Petersplatsen, numera en stjärna i italiensk radio och TV? Eller blir det Nelly, den tyska elefanten som korrekt har förutspått 30 av 33 matcher hittills? Och man ska naturligtvis inte underskatta de psykiska krafterna hos pandaungen som stöds av kinesiska media.

Den italienska papegojan Amore (italienska för kärlek) kommer att avge sin förutsägelse genom att välja det vinnande lagets flagga på en fotbollsplan i miniatyr. Nelly föredrar att förutsäga vinnaren genom att sparka en boll i något av näten som försetts med flaggor från de deltagande länderna. Pandaungen kommer i stället att gissa utgången av matcherna genom att välja mat från lådor märkta med flaggor under gruppspelet och genom att klättra upp i ett träd med en flagga under slutspelet.

Har du ett husdjur?
Skulle han eller hon klara det bättre? Hur?
Ge det en chans!

by Helena Fallkvist Wallin

43 Votes
#141 of #1440 in the World
#3 of #15 for SwedishGo to the ranking page for Swedish

Can you translate better?

Join the challenge