Οι Χρησμοί του Παγκόσμιου Κυπέλλου

Translated into Greek (Original version)


Θυμάστε τον Πολ, το χταπόδι; Ήταν το αστέρι του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2010, αφού κατάφερνε κάθε φορά να μαντεύει τον νικητή στους αγώνες της Γερμανίας. Είχε μαντέψει ακόμα και τον νικητή του τελικού. Η καριέρα του ξεκίνησε στο Euro 2008, όπου τον είδαμε να προβλέπει σωστά την έκβαση των 11 από τους 13 αγώνες. Επέλεγε ανάμεσα σε δύο κουτιά που περιείχαν φαγητό και τα οποία έφεραν τις σημαίες των εθνικών ομάδων που συμμετείχαν στον εκάστοτε αγώνα. Δυστυχώς, ο Πολ πέθανε στα τέλη του 2010.

Ο Πολ δεν ήταν όμως ο μοναδικός. Υπήρχε και ο Χάρι, ο κροκόδειλος, που είχε μαντέψει τον νικητή του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010. Επιπλέον, κατάφερε να προβλέψει τα αποτελέσματα σε δύο διαδοχικές ομοσπονδιακές εκλογές στην Αυστραλία. Παρόλα αυτά ποτέ δεν κατάφερε να αποκτήσει τη φήμη του γερμανικού χταποδιού. Ούτε όμως ο Μάνι, ένας παπαγάλος από την Σιγκαπούρη, είχε καλύτερη τύχη, καθώς ναι μεν μάντεψε τους νικητές όλων των αγώνων των ομίλων και των ημιτελικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010, αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να μαντέψει σωστά τον νικητή του τελικού μεταξύ Ισπανίας και Ολλανδίας.

Μετά τον πρόωρο χαμό του Πολ, δημιουργήθηκε μεγάλος ανταγωνισμός ανάμεσα στους επίδοξους διαδόχους του. Στο Euro 2012, τρία ζώα συμμετείχαν σε αυτό το παιχνίδι: Ο Σίττα, ένας ινδικός ελέφαντας, που ζει σε ζωολογικό κήπο στην Κρακοβία της Πολωνίας. Ο Φρεντ, ένα κουνάβι από την Ουκρανία, το οποίο μπορείτε να ακολουθήσετε στο Twitter. Και ο Φαντίκ, το ουκρανικό γουρούνι-μάντης, που κατάφερε να προβλέψει σωστά τους 2 από τους 3 αγώνες.

Ποιος θα πάρει, άραγε, τη θέση του Πολ, του χταποδιού, στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο; Θα είναι ο παπαγάλος που ευλογήθηκε από τον Πάπα Φραγκίσκο στην πλατεία του Αγίου Πέτρου και είναι τώρα αστέρας της δημόσιας ιταλικής τηλεόρασης; Μήπως θα είναι η Νέλλη, η ελεφαντίνα από τη Γερμανία, που έχει προβλέψει σωστά μέχρι σήμερα 30 από τα 33 αποτελέσματα αγώνων; Και φυσικά, ας μην υποτιμούμε τις μεταφυσικές δυνάμεις του νεαρού πάντα, που υποστηρίζεται από τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ο ιταλός παπαγάλος με το όνομα Αμόρε (αγάπη στα ιταλικά) θα δώσει την πρόβλεψή του επιλέγοντας τη σημαία της νικήτριας ομάδας σε μια μικρογραφία ποδοσφαιρικού γηπέδου. Η Νέλλη προτιμά να προβλέπει τους νικητές κλωτσώντας την μπάλα στο ένα από τα δύο τέρματα που είναι τοποθετημένα μπροστά της και φέρουν τις σημαίες των ανταγωνιστριών χωρών. Το νεαρό πάντα, με τη σειρά του, θα προβλέψει την έκβαση των αγώνων των ομίλων επιλέγοντας φαγητό μέσα από κουτιά τα οποία φέρουν τις σημαίες των χωρών ενώ στους τελικούς θα ανέβει σε ένα δέντρο στο οποίο θα ανεμίζει μια σημαία.

Εσύ έχεις κατοικίδιο;
Πιστεύεις ότι θα μπορούσε να τα καταφέρει καλύτερα; Με ποιον τρόπο;
Δωσ'του την ευκαιρία να δείξει τι μπορεί να κάνει!

by Eleni Kapetanou

689 Votes
#28 of #1440 in the World
#2 of #27 for GreekGo to the ranking page for Greek

Can you translate better?

Join the challenge