WK-orakels

Translated into Dutch (Original version)


Herinner je je Paul de Octopus nog? Hij was de ster van het WK 2010, omdat hij voorspelde wie de winnaar zou worden van de wedstrijden van Duitsland. Ook voorspelde hij de winnaar van de finale. Zijn carrière begon bij het EK 2008, toen hij 11 van de 13 wedstrijden goed wist te voorspellen. Voor elke wedstrijd koos hij tussen twee etensbakjes met daarop de nationale vlag van de spelende teams. Eind 2010 overleed hij helaas.

Paul was niet de enige in zijn soort. Ook Harry de Krokodil voorspelde de winnaar van het WK 2010. En hij voorspelde ook nog eens de uitslag van twee opeenvolgende Australische Parlementsverkiezingen. Hij bezat echter niet de charme van de Duitse octopus. Mani deed het niet veel beter. De papegaai uit Singapore raadde alle kwartfinales en halve finales van het WK 2010, maar wist niet te voorspellen of Nederland of Spanje de finale zou winnen.

Sinds Pauls voortijdig heengaan, heerst er een verwoede strijd over wie zijn kroon zal dragen. Tijdens het EK 2012 streden drie dieren om de eer: Citta, een Indische olifant uit een dierentuin in het Poolse Krakau. Fred, een Oekraïense fret die te volgen is op Twitter. En Funtik, het Oekraïense profetische varken dat 2 van de 3 wedstrijden juist weet te voorspellen.

Wie zal tijdens het volgende WK de plaats van Paul de Octopus innemen? Wordt het de papegaai die door Paus Franciscus op het Sint-Pietersplein werd gezegend en nu al de ster is van de Italiaanse publiek omroep? Of wordt het Nelly, de Duitse olifant die tot dusver al 30 van de 33 wedstrijden correct voorspelde? Onderschat ook niet de paranormale krachten van het door de Chinese staatsmedia gesteunde pandajong.

De Italiaanse papegaai Amore (Italiaans voor "liefde") doet zijn voorspelling door op een minivoetbalveld de vlag van het winnende team te kiezen. Nelly voorspelt een winnaar liever door de bal in het net met de vlag van een van de deelnemende landen te trappen. En het pandajong raadt de uitslag van een groepswedstrijd door voedsel te pakken uit een van de met vlaggen gemarkeerde dozen. Tijdens de afvalrondes klimt ze in een boom waar een vlag in hangt.

Heb jij een huisdier?
Kan hij of zij het beter? Hoe dan?
Laat het hem maar eens proberen!

by Cora Bastiaansen

17 Votes
#255 of #1440 in the World
#3 of #11 for Dutch


Cora Bastiaansen's website

Go to the ranking page for Dutch

Can you translate better?

Join the challenge