VM-oraklen

Translated into Swedish (Original version)


Kommer du ihåg Paul, bläckfisken? Han var stjärnan under VM 2010 och lyckades gissa vinnaren i Tysklands matcher. Han gissade även finalens vinnare. Han karriär började med EM 2008, då han lyckades pricka in 11 av 13 matcher. Han valde mellan två lådor med mat som var märkta med respektive nationsflagga för de inblandade lagen i varje match. Tyvärr dog han under slutet av 2010.

Paul var inte ensam. Även krokodilen Harry gissade vinnaren i VM 2010. Dessutom lyckades han två gånger i rad förutsäga resultaten i federala val  i Australien. Trots detta var han aldrig lika populär som den tyska bläckfisken. Inte heller Mani lyckades bättre. Papegojan från Singapore, som satte alla kvarts- och semifinaler under VM 2010, misslyckades nämligen med att förutse vem som skulle ha vunnit i finalen mellan Spanien och Nederländerna.

Efter Pauls olägliga bortgång har det varit stor konkurrensen att utse hans arvtagare. Under EM 2012 var tre djur med i detta spel: Citta, en indisk elefant som bor i en djurpark i Krakow, Polen. Fred, den ukrainska illern som kan följas på Twitter. Och Funtik, den ukrainska spågrisen, som kan förutspå två av tre matcher korrekt.

Vem kommer att ta bläckfisken Pauls plats under nästa VM? Kommer det att bli papegojan som välsignats av påven Franciscus på Petersplatsen, nu en stjärna i nationella italienska kanaler? Eller blir det Nelly, den tyska elefanten, som hittills har förutspått 30 av 33 matcher korrekt? Och så klart, underskatta inte den mediala förmågan hos den pandaunge som stöds av statlig kinesisk media.

Den italienska papegojan som heter Amore (kärlek på italienska) kommer avge sin förutsägelse genom att välja det vinnande lagets flagga på en miniatyrfotbollsplan. Nelly föredrar att förutse vinnare genom att sparka en boll i något av näten med de tävlande ländernas flaggor framför. Pandaungen kommer istället att gissa matchresultat genom att välja mat från lådor märkta med flaggor under gruppspelet och genom att klättra upp i ett träd och hissa en flagga under slutspelet.

Har du ett husdjur?
Skulle det lyckas bättre? Hur?
Låt dem testa!

by Karoline Alvånger

29 Votes
#183 of #1440 in the World
#4 of #15 for SwedishGo to the ranking page for Swedish

Can you translate better?

Join the challenge