Предвиђања на Светском првенству

Translated into Serbian Cyrillic (Original version)


Сећате ли се октопода Пола? Био је звезда Светског првенства у фудбалу 2010. јер је погодио ко ће бити победник у утакмицама са репрезентацијом Немачке. Чак је успео да погоди ко ће бити победник у финалу. Каријеру је отпочео на Европском првенству 2008. када је успео да погоди резултате 11 од 13 утакмица. То је радио тако што је бирао између две кутије са храном на којима су биле заставе националних тимова учесника појединих утакмица. Нажалост, угинуо је крајем 2010. године.

Али Пол није био једини који је поседовао такве способности. И крокодил Хари је успео да погоди победника Светског првенства 2010. године. Предвидео је и резултате државних избора у Аустралији два пута заредом. Али у популарности није могао да се мери са немачким октоподом. Ни Мани, папагај из Сингапура, није боље прошао. Погодио је резултате свих утакмица у четвртфиналу и полуфиналу Светског првенства 2010. године, али није успео да погоди коће победити у финалу, Шпанија или Холандија.

Од Полове преране смрти водила се жестока борба за наследника његовог трона. Током Европског првенства 2012. године у такмичењу су учествовале три животиње Први је био Чита, индијски слон из зоолошког врта у Кракову у Пољској. Затим Фред, ласица из Украјине, коју можете пратити на друштвеној мрежи Твитер. И најзад Фунтик, видовита свиња из Украјине, у стању да погоди победника у две од три утакмице.

Ко ће заузети Полово место током следећег Светског првенства? Можда папагај којег је благословио папа Фрања на Тргу Светог Петра, тренутна звезда Италијанске националне телевизије? Или Нели, немачка слоница, која до сада погодила резултате 30 од 33 утакмице? И разуме се, не треба потценити моћи предвиђања малог панде за којег навијају конески државни медији.

Италијански папагај Аморе ( љубав на италијанском) врши свој избор победника тако што одабира заставу победничке екипе на минијатурном фудбалском терену. Нели то ради тако што шутне лопту у један од голова испред којих се налазе заставе држава чије се екипе такмиче. А младунче панде ће исходе утакмица погађати тако што ће бирати храну из кутија означених заставама у току квалификација и што ће се пети на дрво на којем се вијори застава у току нокаута.

Имате ли кућног љубимца?
Шта мислите, да ли би био бољи од поменутих? А како би то радио?
Пустите га да покуша!

by Gorana Colic

2 Votes
#636 of #1440 in the World
#2 of #2 for Serbian CyrillicGo to the ranking page for Serbian Cyrillic

Can you translate better?

Join the challenge