Οι Πυθίες του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Translated into Greek (Original version)


Θυμάστε τον Πολ το χταπόδι; Ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2010, ο οποίος κατάφερε να μαντέψει σωστά τον νικητή στους αγώνες της Γερμανίας. Είχε μαντέψει σωστά ακόμα και τον νικητή του τελικού. Η καριέρα του ξεκίνησε με τους έξι αγώνες της Γερμανίας στο Euro 2008, και προέβλεψε συνολικά σωστά την έκβαση των 11 από τους 13 της αγώνες. Επέλεγε φαγητό από δύο κουτιά, στα οποία υπήρχαν οι σημαίες των εθνικών ομάδων που συμμετείχαν στον εκάστοτε αγώνα. Δυστυχώς, ο Πολ πέθανε στα τέλη του 2010.

Όμως δεν ήταν μόνο ο Πολ. Υπήρχε και ο Χάρι, ο κροκόδειλος που είχε μαντέψει τον νικητή του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010. Εκτός αυτού, εκείνος είχε προβλέψει και τα αποτελέσματα σε δύο διαδοχικές ομοσπονδιακές εκλογές στην Αυστραλία. Παρόλα αυτά, δεν τα κατάφερε να γίνει διάσημος όπως το γερμανικό χταπόδι. Ούτε όμως ο Μάνι, ένας παπαγάλος από την Σιγκαπούρη, κατάφερε κάτι καλύτερο. Παρόλο που μάντεψε σωστά τους νικητές όλων των αγώνων των ομίλων και των ημιτελικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010, δυστυχώς δεν κατάφερε να μαντέψει σωστά τον νικητή του τελικού μεταξύ Ισπανίας και Ολλανδίας.

Μετά τον πρόωρο χαμό του Πολ, υπήρξε μεγάλος ανταγωνισμός για το στέμμα του. Στο Euro 2012, τα ζώα που διαγωνίστηκαν στον αγώνα της διαδοχής ήταν τρία: η Τσίτα, ένας ινδικός ελέφαντας που ζει σε ζωολογικό κήπο στην Κρακοβία της Πολωνίας. Ο Φρεντ, το κουνάβι από την Ουκρανία, τον οποίο μπορείτε να ακολουθήσετε στο Twitter. Και ο Φαντίκ, το γουρούνι-μάντης από την Ουκρανία που κατάφερε να προβλέψει σωστά τους 2 από τους 3 αγώνες.

Άραγε ποιος θα πάρει τη θέση του Πολ του χταποδιού στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο; Θα είναι μήπως ο παπαγάλος που ευλόγησε ο Πάπας Φραγκίσκος στην πλατεία του Αγίου Πέτρου και που τώρα είναι αστέρι της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης; Ή μήπως θα είναι η Νέλι, η ελεφαντίνα από τη Γερμανία που μεχρι σήμερα έχει προβλέψει σωστά 30 από τα 33 αποτελέσματα; Και φυσικά, ας μην υποτιμούμε τις μεταφυσικές ικανότητες του νεαρού πάντα, το οποίο υποστηρίζουν τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ο ιταλός παπαγάλος με το όνομα Αμόρε (αγάπη στα ιταλικά) θα δώσει την πρόβλεψή του επιλέγοντας τη σημαία της νικήτριας ομάδας πάνω σε μια μικρογραφία ποδοσφαιρικού γηπέδου. Η Νέλι προτιμά να προβλέπει τους νικητές κλωτσώντας τη μπάλα στα δίχτυα ενός από τα δύο τέρματα που είναι τοποθετημένα μπροστά της και φέρουν τις σημαίες των διαγωνιζομένων χωρών. Αντιθέτως, το νεαρό πάντα κατά τη διάρκεια των αγώνων των ομίλων θα προβλέψει την έκβαση των αγώνων επιλέγοντας φαγητό μέσα από κουτιά που φέρουν στο εξωτερικό τους τις σημαίες των χωρών, ενώ κατά τη διάρκεια των τελικών γύρων θα ανεβαίνει σε ένα δέντρο στο οποίο θα ανεμίζει μια σημαία.

Εσείς έχετε κατοικίδιο;
Πιστεύετε ότι θα μπορούσε να τα καταφέρει καλύτερα; Με ποιον τρόπο;
Αφήστε το να κάνει μια προσπάθεια!

by Dimitris Moutafis

5 Votes
#453 of #1440 in the World
#14 of #27 for Greek


Dimitris Moutafis's website

Go to the ranking page for Greek

Can you translate better?

Join the challenge