Világbajnoksági jóslatok

Translated into Hungarian (Original version)


Emlékszel Paulra, a polipra? Ő volt a 2010-es világbajnokság sztárja, aki előre meg tudta jósolni Németország meccseinek nyertesét. Még a döntő nyertesét is eltalálta. Karrierje a 2008-as labdarúgó-Európa-bajnoksággal kezdődött, ahol 13 mérkőzésből 11-et helyesen megjósolt. Mindig két, étellel teli doboz közül választott, amelyeken a mérkőzésen résztvevő csapatok zászlaja volt. Sajnos 2010 végén meghalt.

Nem Paul volt az egyedüli. Még Harry, a krokodil is megjósolta a 2010-es világbajnokság győztesét. Sőt, sikeresen megjósolta két egymást követő Ausztrál szövetségi választás eredményét is! Ennek ellenére mégsem vált olyan híressé, mint a német polip. De Mani, a szingapúri papagáj sem járt jobban, aki ugyan megtippelte a 2010-es Világbajnokság összes negyed- és elődöntőjének eredményét, de sikertelenül tippelte meg, hogy ki nyeri meg a döntőt Spanyolország és Hollandia közül.

Paul idő előtti távozása óta hatalmas versengés zajlik a koronájáért. A 2012-es Európa-bajnokság alatt három állat próbált szerencsét: Citta, az indiai elefánt, aki a krakkói állatkertben él Lengyelországban. Fred, az ukrán görény, aki Twitteren is követhető. Valamint Funtik, az ukrán jövendőmondó disznó, aki 3 mérkőzésből 2 eredményt helyesen tud megjósolni.

Vajon ki veszi át Paul a polip helyét a következő világbajnokság során? Netán a papagáj, akit maga Ferenc pápa áldott meg a Szent Péter téren, és ma már az olasz közszolgálati televízió hírmondó sztárja? Vagy talán Nelly, a német elefánt, aki mostanáig 33 mérkőzésből 30 eredményt talált el helyesen? Természetesen ne becsüljük alá a kínai, állami média által támogatott pandakölyök természetfeletti erejét sem.

Az Amore ("szerelem" olaszul) nevű olasz papagáj úgy fogja megjósolni az eredményeket, hogy egy miniatűr focipályán lévő zászlók közül választja ki a győztes csapatot. Nelly úgy szereti megjósolni a győzteseket, hogy az elé helyezett, egymással játszó országok zászlajával ellátott kapuk egyikébe rúgja a labdát. Ezzel szemben a pandakölyök úgy próbálja meg a mérkőzések végeredményét megjósolni, hogy a csoportmérkőzések alatt zászlókkal ellátott dobozokból választ ételt, az egyenes kieséses szakaszban pedig arra a fára mászik fel, amelyiken a győztes csapat zászlaja lobog.

Van Önnek háziállata?
Vajon ügyesebb lenne náluk? Hogyan?
Adjon neki esélyt!

by Áron Komáromi

31 Votes
#173 of #1440 in the World
#4 of #14 for HungarianGo to the ranking page for Hungarian

Can you translate better?

Join the challenge