WK-orakels

Translated into Dutch (Original version)


Herinnert u zich Paul de Octopus? Hij was de ster van het WK 2010, want hij kon de winnaar van de Duitse wedstrijden voorspellen. Bovendien voorspelde hij de winnaar van de finale. Zijn carrière begon met het EK 2008, toen wist hij 11 van de 13 wedstrijden goed te voorspellen. Hij moest telkens kiezen tussen twee bakjes met voedsel. Op die bakjes stond de nationale vlag van de uitkomende teams. Helaas stierf hij eind 2010.

Paul was echter niet de enige. Ook Harry de Krokodil voorspelde de winnaar van het WK 2010. Bovendien voorspelde hij de uitslag van twee opeenvolgende Australische Parlementsverkiezingen. Toch heeft hij nooit de aantrekkingskracht van de Duitse octopus gehad. Ook Mani, een papegaai uit Singapore, deed het niet veel beter. De vogel raadde alle kwartfinales en halve finales van het WK 2010, maar wist niet te voorspellen of de finale zou worden gewonnen door Nederland of Spanje.

Sinds Paul's voortijdig vertrek, is er grote concurrentie over wie zijn kroon zal nemen. Tijdens het EK 2012 streden drie dieren om de eer: Citta, een Indiase olifant uit een dierentuin in het Poolse Krakau. Fred, een Oekraïense fret, die ook op Twitter gevolgd kan worden. En Funtik, het Oekraïense varken met voorspellende gaven, Hij weet 2 van de 3 wedstrijden correct te voorspellen.

Wie zal de plaats van Paul de Octopus tijdens de volgende WK nemen? Wordt het de papegaai die door Paus Franciscus op het Sint Pietersplein werd gezegend en die nu al een ster is van de Italiaanse tv? Of wordt het Nelly, de Duitse olifant die al 30 van de 33 wedstrijden correct voorspelde? Onderschat ook niet de psychische krachten van de pandawelp die volop gesteund wordt door de Chinese staatsmedia.

Amore (Italiaans voor "liefde"), de Italiaanse papegaai, voorspelt de uitkomst door op een minivoetbalveld de vlag van het winnende team te kiezen. Nelly voorspelt de winnaars liever door te scoren in een doel met daarop de vlag van een deelnemend land. De pandawelp raadt daarentegen de uitslag van een groepswedstrijd door voedsel te pakken uit dozen waarop een vlag staat. Tijdens de afvalrondes klimt ze in een boom met een vlag in de top.

Heb jij een huisdier?
Zou hij of zij de uitkomst beter kunnen voorspellen? Hoe?
Laat ze het proberen!

by Esty

16 Votes
#265 of #1440 in the World
#4 of #11 for DutchGo to the ranking page for Dutch

Can you translate better?

Join the challenge