De voorspellers van het WK

Translated into Dutch (Original version)


U herinnert zich vast Paul wel, de Octopus? Hij was dé ster van het WK 2010, met zijn gave om te voorspellen wie de winnaar werd van de wedstrijden tegen Duitsland. Bovendien voorspelde hij de winnaar van de finale. Ten tijde van het EK in 2008 begon zijn carrière; hij slaagde er toen in om 11 van de 13 wedstrijden goed te voorspellen. Hij koos tussen twee voederbakjes met daarop de landsvlaggen van de twee deelnemende teams van elke te spelen wedstrijd. Erg jammer dat hij eind 2010 overleed.

Maar Paul deed het niet in zijn eentje. Zelfs Harry de Krokodil voorspelde de bekerwinnaar van het WK 2010. Hij wist zelfs de uitslag van twee opeenvolgende Australische federale parlementsverkiezingen te voorspellen. Hij bezat daarentegen niet de charme van de Duitse achtarm. Net als Mani, de papegaai uit Singapore, die alle resultaten van de kwart- en halve finales van het WK 2010 voorspelde, en die het ook al niet veel beter deed. Hij kon niet raden wie de finale tussen Spanje en Nederland zou winnen.

Sinds het vroegtijdige hemelen van Paul is er een hevige strijd gaande om wie hem op mag volgen. Bij het EK van 2012 waren er drie dieren die dit spelletje speelden: De uit de dierentuin van het Poolse Krakau komende Citta, een Indische olifant; Fred, een Oekraïense fret met zijn eigen Twitter-account; en de waarzeggende Funtik, een zwijn uit Oekraïne, dat 2 van de 3 wedstrijden juist kan voorspellen.

Wie zal bij het volgende WK de plaats van Paul de Octopus innemen? Wordt het de papegaai, gezegend door paus Franciscus op het Sint-Pietersplein en nu al een ster bij de Italiaanse publieke omroep? Of toch Duitse dikhuid Nelly, die tot dusver al 30 van de 33 wedstrijden juist wist te voorspellen? En vanzelfsprekend mogen we de paranormale krachten van het pandajong dat door de Chinese staatsmedia wordt ondersteund, niet onderschatten.

De Italiaanse papegaai met de naam Amore (Italiaans voor Liefde) doet zijn voorspellingen door de vlag van het winnende team te kiezen op een minivoetbalveld. Nelly voorspelt het liefst winnaars door de bal in één van de twee netten met de vlaggen van de deelnemende landen te schieten. Daarentegen zal het pandajong de uitslag van de wedstrijden voorspellen door voer te pakken uit met vlaggen gemarkeerde dozen, en door tijdens de knockoutfase in een vlagvoerende boom te klimmen.

Bezit u een huisdier?
Denk u dat die het beter zou kunnen? Op welke ludieke wijze?
Laat ze het maar eens proberen!

by Angelique Blommaert

1 Votes
#715 of #1440 in the World
#7 of #11 for DutchGo to the ranking page for Dutch

Can you translate better?

Join the challenge