WK-orakels

Translated into Dutch (Original version)


Herinner je je Paul de Octopus? Hij was de ster van het WK 2010, toen hij voorspelde wie de winnaar werd van de wedstrijden tegen Duitsland. Bovendien wist hij te voorspellen wie de finale zou winnen. Hij was al tijdens het EK 2008 van de partij en wist toen 11 van de 13 wedstrijden goed te voorspellen. Paul moest telkens kiezen tussen twee etensbakjes met daarop de nationale vlag van de uitkomende tams. Helaas stierf hij eind 2010.

Paul was echter niet het enige dier met voorspellende gaven. Ook Harry de Krokodil voorspelde de winnaar van het WK 2010. Hij voorspelde bovendien ook de uitslag van twee opeenvolgende Australische Parlementsverkiezingen. Hij bezat echter niet de charme van de Duitse octopus. Mani, een papegaai uit Singapore, deed het niet veel beter. De vogel raadde alle kwartfinales en halve finales van het WK 2010, maar wist niet te voorspellen of Nederland of Spanje de finale zou winnen.

Sinds Pauls voortijdige dood is de strijd om zijn opvolging in volle hevigheid losgebarsten. Tijdens het EK 2012 streden drie dieren om de eer: Citta, een Indiase olifant uit een dierentuin in het Poolse Krakau, Fred, een Oekraïense fret, die ook actief is op Twitter, en Funtik, een Oekraïens varken dat 2 van de 3 wedstrijden correct weet te voorspellen.

Wie volgt Paul de Octopus op tijdens het volgende WK? Wordt het de papegaai die door Paus Franciscus op het Sint Pietersplein werd gezegend en die nu al de show steelt op de Italiaanse tv? Of wordt het Nelly, de Duitse olifant die al 30 van de 33 wedstrijden correct voorspelde? Onderschat ook niet de psychische krachten van de pandawelp die wordt volop gesteund door de Chinese staatsmedia.

Amore (Italiaans voor "liefde"), de Italiaanse papegaai, voorspelt de uitkomst door op een minivoetbalveld de vlag van het winnende team te kiezen. Nelly voorspelt de winnaars liever door te scoren in een doel met daarop de vlag van een deelnemend land. De pandawelp raadt daarentegen de uitslag van een groepswedstrijd door voedsel te pakken uit dozen waarop een vlag staat. Tijdens de afvalrondes klimt ze in een boom met een vlag in de top.

Heb jij een huisdier?
Kan hij of zij de uitslag beter voorspellen? Hoe?
Geef 'm de kans om te scoren!

by Pieter Beens

312 Votes
#40 of #1440 in the World
#1 of #11 for Dutch


Pieter Beens's website

Go to the ranking page for Dutch

Can you translate better?

Join the challenge