Οι χρησμοί του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Translated into Greek (Original version)


Θυμάσαι τον Πολ το χταπόδι; Ήταν ο πρωταγωνιστής του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010, καθώς μπορούσε να μαντεύει τον νικητή στους αγώνες της Γερμανίας. Είχε μαντέψει ακόμη και τον νικητή του τελικού. Η καριέρα του ξεκίνησε στο Euro του 2008, όπου τον είδαμε να προβλέπει σωστά το αποτέλεσμα των 11 από τους 13 αγώνες. Επέλεγε μεταξύ δύο κουτιών που περιείχαν φαγητό, καθε ένα από τα οποία έφερε τη σημαία των εθνικών ομάδων που συμμετείχαν στον εκάστοτε αγώνα. Δυστυχώς, ο Πολ πέθανε στα τέλη του 2010.

Ο Πολ δεν ήταν ο μοναδικός. Ακόμα και ο Χάρι ο Κροκόδειλος μαντέψε τον νικητή του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010. Επιπλέον, κατάφερε να προβλέψει και τα αποτελέσματα σε δύο διαδοχικές ομοσπονδιακές εκλογές στην Αυστραλία. Όπως και να έχει, δεν απέκτησε ποτέ  τη φήμη του γερμανικού χταποδιού. Ούτε όμως ο Μάνι, ένας παπαγάλος από τη Σιγκαπούρη, κατάφερε κάτι το καλύτερο. Ο Μάνι είχε μεν μαντέψει τους νικητές όλων των αγώνων των ομίλων και των ημιτελικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010, αλλά δεν κατάφερε να μαντέψει ποιος θα ήταν ο νικητής του τελικού μεταξύ της Ισπανίας και της Ολλανδίας.

Μετά τον πρόωρο χαμό του Πολ, έχει υπάρξει μεγάλος ανταγωνισμός σχετικά με το ποιος θα πάρει τη θέση του. Κατά τη διάρκεια του Euro του 2012, τρία ζώα συμμετείχαν σε αυτό το παιχνίδι: Ο Σίττα, ένας Ινδός ελέφαντας που ζει σε ζωολογικό κήπο στην Κρακοβία της Πολωνίας. Ο Φρεντ, ένα κουνάβι από την Ουκρανία, τον οποίο μπορείτε να ακολουθήσετε στο Twitter. Και ο Φαντίκ, το ουκρανικό γουρούνι-μάντης, που είναι σε θέση να προβλέπει σωστά 2 στους 3 αγώνες.

Ποιος θα πάρει τη θέση του Πολ του χταποδιού στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο; Θα είναι ο παπαγάλος, που ευλογήθηκε από τον Πάπα Φραγκίσκο στην πλατεία του Αγίου Πέτρου και είναι τώρα ένας σταρ της δημόσιας ιταλικής τηλεόρασης; Ή θα είναι η Νέλλη, η ελεφαντίνα από τη Γερμανία, που έχει προβλέψει σωστά μέχρι σήμερα τα αποτελέσματα 30 από 33 αγώνες; Και φυσικά, ας μην υποτιμάμε τις μεταφυσικές δυνάμεις του πάντα, που υποστηρίζεται από τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Ιταλός παπαγάλος με το όνομα Αμόρε (η ιταλική λέξη για την αγάπη) δίνει τις προβλέψεις του επιλέγοντας, σε μια μικρογραφία ποδοσφαιρικού γηπέδου, τη σημαία της νικήτριας ομάδας. Η Νέλη προτιμά να προβλέπει τους νικητές σουτάροντας τη μπάλα στα δίχτυα του ενός από τα δύο τέρματα που είναι τοποθετημένα μπροστά της και που φέρουν σημαίες των χωρών που αγωνίζονται. Αντί αυτού, το πάντα θα μαντέψει την έκβαση των αγώνων επιλέγοντας τρόφιμα από κουτιά ντυμένα με τις σημαίες των χωρών κατά τη διάρκεια των αγώνων των ομίλων τους και ανεβαίνοντας σε ένα δέντρο ανεμίζοντας μια σημαία κατά τη διάρκεια των τελικών γύρων.

Έχεις κάποιο κατοικίδιο;
Θα μπορούσε το κατοικίδιό σου να τα καταφέρει καλύτερα; Πώς ακριβώς;
Ας τα αφήσουμε λοιπόν να κάνουν μια προσπάθεια!

by George Amolochitis

8 Votes
#370 of #1440 in the World
#10 of #27 for Greek


George Amolochitis's website

Go to the ranking page for Greek

Can you translate better?

Join the challenge