Οι Χρησμοί του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Translated into Greek (Original version)


Θυμόσαστε τον Πολ, το "Xταπόδι"; Υπήρξε το αστέρι του Παγκοσμίου Κύπελλου το 2010, καθώς ήταν σε θέση να μαντεύει τον νικητή των αγώνων της Γερμανίας. Μάντεψε επίσης το νικητή του τελικού. Η καριέρα του ξεκίνησε στο Euro του 2008, όπου τον είδαμε να προβλέπει σωστά την έκβαση των 11 από τους 13 αγώνες. Έκανε τις προβλέψεις του επιλέγοντας ανάμεσα σε δύο κουτιά με φαγητό τα οποία έφεραν τη σημαία των εθνικών ομάδων, που συμμετείχαν στον εκάστοτε αγώνα. Δυστυχώς όμως ο Πολ πέθανε στα τέλη του 2010.

Παρόλα αυτά, ο Πολ δεν ήταν ο μοναδικός. Υπήρχε και ο Χάρι, ο "Κροκόδειλος", που είχε και αυτός μαντέψει σωστά τον νικητή του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2010. Επιπλέον, κατάφερε να προβλέψει και τα αποτελέσματα σε δύο διαδοχικές ομοσπονδιακές εκλογές στην Αυστραλία. Όπως και να έχει, ποτέ δεν απέκτησε την φήμη του γερμανικού "Χταποδιού". Ούτε όμως ο Μάνι, ένας παπαγάλος από την Σιγκαπούρη, κατάφερε κάτι καλύτερο. Ο Μάνι είχε μεν μαντέψει τους νικητές όλων των αγώνων των ομίλων και των ημιτελικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2010, αλλά δεν κατάφερε να μαντέψει ποιός θα ήταν ο νικητής του τελικού μεταξύ Ισπανίας και Ολλανδίας.

Μετά τον πρόωρο χαμό του Πολ, έχει υπάρξει μεγάλος ανταγωνισμός σχετικά με το ποιός θα πάρει τελικά το στέμμα του. Κατά τη διάρκεια του Euro το 2012, τρία ζώα συμμετείχαν σε αυτό το παιχνίδι: Ο Σίττα, ένας ινδικός ελέφαντας, που ζει σε ζωολογικό κήπο στην Κρακοβία της Πολωνίας. Ο Φρεντ, ένα κουνάβι από την Ουκρανία, τον οποίο μπορείτε να ακολουθήσετε στο Twitter. Και ο Φαντίκ, το ουκρανικό γουρούνι μάντης, που είναι σε θέση να προβλέπει σωστά 2 στους 3 αγώνες.

Ποιος θα πάρει τη θέση του Πολ, του χταποδιού, στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο; Θα είναι ο παπαγάλος, που ευλογήθηκε από τον Πάπα Φραγκίσκο στην πλατεία του Αγίου Πέτρου και που είναι τώρα το αστέρι της δημόσιας ιταλικής τηλεόρασης; Ή θα είναι η Νέλλη, η ελεφαντίνα από τη Γερμανία, που έχει προβλέψει σωστά μέχρι σήμερα τα 30 από τα 33 αποτελέσματα αγώνων; Και φυσικά, ας μην υποτιμούμε τις μεταφυσικές δυνάμεις του πάντα, που υποστηρίζεται από τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ο ιταλός παπαγάλος, που ακούει στο όνομα Αμόρε (και σημαίνει αγάπη στα ιταλικά), θα δώσει την πρόβλεψή του επιλέγοντας τη σημαία της νικήτριας ομάδας σε μια μικρογραφία ποδοσφαιρικού γηπέδου. Η Νέλη προτιμά να προβλέπει τους νικητές κλωτσώντας μία μπάλα σε δίχτυα, που τοποθετούνται μπροστά της και που φέρουν σημαίες των χωρών που αγωνίζονται. Αντί αυτού, το πάντα θα μαντέψει την έκβαση των αγώνων επιλέγοντας τρόφιμα από κουτιά ντυμένα με τις σημαίες των χωρών κατά τη διάρκεια των αγώνων των ομίλων τους και ανεβαίνοντας σε ένα δέντρο με σημαία κατά τη διάρκεια των τελικών γύρων.

Μήπως έχεις και εσύ κατοικίδιο;
Θα μπορούσε το κατοικίδιό σου να κάνει κάτι καλύτερο; Πώς ακριβώς?
Ας τα αφήσουμε λοιπόν να κάνουν μια προσπάθεια!

by Valentini Konstantinidou

67 Votes
#106 of #1440 in the World
#7 of #27 for GreekGo to the ranking page for Greek

Can you translate better?

Join the challenge