WK Orakels

Translated into Dutch (Original version)


Herinnert u zich Paulus de Octopus nog? Hij was de ster van het WK 2010, want hij kon de winnaar van de wedstrijden van Duitsland voorspellen. Hij voorspelde ook de winnaar van de finale. Hij schitterde al tijdens de EK 2008, toen hij 11 van de 13 wedstrijden goed voorspelde. Hij moest telkens kiezen tussen twee bakjes met voedsel met de nationale vlag van elk uitkomend team. Eind 2010 kwam hij helaas aan zijn eind.

Paul was niet de enige. Ook Harry de Krokodil voorspelde de Wereld Kampioen 2010. En hij voorspelde ook nog de uitslag van twee opeenvolgende Australische Parlementsverkiezingen. Maar het ontbrak hem aan de charme van de Duitse octopus. Mani, een papegaai uit Singapore, deed het ook al niet beter. Hij wist alle kwart- en halve finales van de WK 2010 juist te voorspellen, maar hij sloeg de plank mis bij zijn voorspelling van de finale tussen Spanje en Nederland.

Sinds Paul's te vroege dood, is de concurrentie over de mogelijke opvolger moordend. Tijdens de EK 2012 waren drie dieren actief: Citta de Indiase olifant uit een dierentuin in Krakau, Polen. Fred de Oekraïense fret, actief op Twitter. En Funtik het Oekraïense waarzeggers-varken dat 2 uit 3 wedstrijden correct kan voorspellen.

Wie wordt de opvolger van Paul de Octopus tijdens de volgende WK? Wordt het de papegaai die van Paus Franciscus op het Sint Pietersplein de zegen ontving, nu al een grote ster op de Italiaanse tv? Of wordt het Nelly de Duitse olifant die al 30 uit 33 wedstrijden correct voorspelde? En vergeet natuurlijk de psychische krachten van de pandawelp niet met alle publiciteit op de Chinese staatsmedia.

De Italiaanse papegaai genaamd Amore (Italiaans voor liefde) doet zijn voorspellingen door op een miniatuur voetbalveld de vlag van het winnende team uit te kiezen. Nelly kiest de winnaars liever door een bal in een van de netten met de vlag van de deelnemende landen ervoor te schoppen. De pandawelp raadt bij de groepswedstrijden de uitslag van een wedstrijd door voedsel te pakken uit dozen gemarkeerd met een vlag en tijdens de knock-out rondes door in een boom te klimmen met een vlag in de top.

Heeft u een huisdier?
Kan hij of zij dit beter? Hoe?
Laat hen een poging wagen!

by Anita Visser

5 Votes
#449 of #1440 in the World
#6 of #11 for Dutch


Anita Visser's website

Go to the ranking page for Dutch

Can you translate better?

Join the challenge