VM-orakel

Translated into Swedish (Original version)


Minns ni Paul, bläckfisken? Under VM var han den stora stjärnan och lyckades gissa vinnaren av Tysklands matcher. Han lyckades också att gissa vinnaren av finalen. Han började sin karriär under EM 2008 och fick en kanonstart med 11 av 13 rätt. Han fick välja mellan två lådor, som innehöll mat och nationsflaggorna från de två lag som spelade varje match. Tyvärr dog han i slutet av 2010.

Paul var inte den ende. Även krokodilen Harry gissade vinnaren av VM 2010. Dessutom kunde han förutse valresultaten av två på varandra följande federala val i Australien. Han hade dock inte samma attraktionskraft som den tyska bläckfisken. Inte heller Mani, en papegoja från Singapore som lyckades gissa alla kvarts- och semifinaler under VM 2010 lyckades bättre. Han misslyckades nämligen med att förutse resultatet av finalen mellan Spanien och Nederländerna.

Efter Pauls alltför tidiga bortgång har konkurrensen varit tuff när det gäller att utse hans arvtagare. Under EM 2012 deltog tre djur i detta spel: Citta, en indisk elefant som bodde i en djurpark i Krakow, Polen. Fred, en ukrainsk iller som du kan följa på Twitter. Och så Funtik, den ukrainska grisen med mediala gåvor som lyckades förutspå resultatet för två av tre matcher.

Vem kommer att ta bläckfisken Pauls plats under nästa VM? Kommer det att bli papegojan som välsignats av Påven Franciskus på S:t Peters torg, nu en stjärna på statlig tv och radio i Italien? Eller blir det Nelly, den tyska elefanten som hittills har förutspått resultatet på 30 av 33 matcher? Och vi kan inte räkna bort den paranormala förmågan hos pandaungen som stöttas av kinesisk media.

Den italienska papegojan Amore (kärlek på italienska) kommer meddela sina spådomar genom att plocka det vinnande lagets flagga på en miniatyrplan. Nelly föredrar att förutse vinnare genom att sparka en boll i något av två mål som har de tävlande nationernas flaggor framför sig. Pandaungen kommer istället att gissa matchresultat genom att plocka mat från flaggbeklädda lådor under gruppspelet och genom att klättra upp i ett träd med en flagga under slutspelet.

Har du ett husdjur?
Skulle han eller hon lyckas bättre? Hur?
Låt dem prova!

by Mai-Le Timonen Wahlstroem

0 Votes
#854 of #1440 in the World
#10 of #15 for SwedishGo to the ranking page for Swedish

Can you translate better?

Join the challenge