Oracolele Cupei Mondiale

Translated into Romanian (Original version)


Îți amintești Paul, caracatița? El a fost vedeta Cupei Mondiale în 2010, fiind capabil să ghicească câștigătorul meciurilor din  Germania. El a ghicit, de asemenea, câștigătorul finalei. Cariera sa a început cu Euro 2008 și l-am putut vedea prezicând corect 11 din 13 meciuri. El obișnuia să aleagă între două cutii conținând alimente cu steagurile naționale ale fiecărei echipe implicate în fiecare meci. Din păcate, el a murit la sfârșitul anului 2010.

Paul nu a fost singur. Chiar și Harry Crocodilul a ghicit câștigătorul Cupei Mondiale din 2010. Mai mult decât atât, el a fost capabil să prezică două rezultate consecutive ale Alegerilor Electorale Federale Australiene. Cu toate acestea, el nu a avut aceeași atracție a caracatiței germane. Nici Mani nu a făcut mai bine, un papagal din Singapore care a ghicit toate cantonamentele și semi-finalele Cupei Mondiale din 2010, pentru că acesta nu a reușit să ghicească care dntre Spania și Olanda ar fi reușit în finală.

De la plecarea prematură a lui Paul, a existat o mare concurență pentru cel care va primi coroana lui. În timpul Euro 2012, au existat trei animale care jucau acest joc: Citta, un elefant Indian care trăia într-o grădină zoologică din Cracovia, Polonia. Fred, dihorul Ucrainean, care poate fi urmărit pe Twitter. Și Funtik, porcul ghicitor ucrainean capabil să prezică în mod corect 2 din 3 meciuri.

Cine va lua locul caracatiței Paul în timpul următoarei Cupe Mondiale? Va fi papagalul binecuvântat de Papa Francis în Piața Sfântul Petru, acum o stea a radiodifuzorului public național italian? Sau va fi Nelly, elefantul german care a prezis corect 30 din 33 rezultate meci de până acum? Și, desigur, nu subestima puterile psihice ale puiului panda susținute de mass-media de stat din China.

Papagalul italian numit Amore (termenul italian pentru dragoste) va da predicția lui prin alegerea steagului echipei câștigătoare pe un teren de fotbal în miniatură. Nelly preferă să îi prezică pe câștigători lovind o minge în una dintre plasele cu steagurile țărilor concurente plasate în fața lor. În schimb, puiul de panda va ghici rezultatul meciurilor prin alegerea alimentelor din cutii marcate cu steaguri în timpul meciurilor de grup și prin urcarea într-un copac care arborează un steag în rundele knock-out.

Ai un animal de companie?
Ar putea el sau ea să o facă mai bine? Cum?
Dă-le o șansă!

by Daniela Crasneanu

13 Votes
#291 of #1440 in the World
#9 of #34 for RomanianGo to the ranking page for Romanian

Can you translate better?

Join the challenge