Preroki svetovnega pokala

Translated into Slovenian (Original version)


Se spomniš hobotnice Paula? Bil je zvezda svetovnega prvenstva leta 2010, ker mu je uspelo uganiti zmagovalca tekem z Nemčijo. Prav tako mu je uspelo uganiti zmagovalca finala. Njegova kariera se je začela na prvenstvu Euro 2008, kjer smo ga videli pravilno napovedati 11 od 13 tekem. Izbiral je med dvema škatlama s hrano označenih z nacionalnimi zastavami ekip, ki sta sodelovali v vsaki tekmi. Na žalost je konec leta 2010 umrl.

Paul ni bil edini. Tudi krokodil Harry je uganil zmagovalca svetovnega pokala leta 2010. Poleg tega je bil sposoben predvideti izid dveh zaporednih avstralskih zveznih volitev. Kljub temu pa ni nikoli dosegel popularnosti nemške hobotnice. Prav tako se ni bolje odrezal Mani, singapurski papagaj, ki je uganil vse izide četrt in polfinala svetovnega prvenstva 2010, vendar mu ni uspelo uganiti, kdo bo zmagovalec tekme med Španijo in Nizozemsko v finalu.

Vse od predčasnega odhoda Pavla smo priča velikemu tekmovanju za prevzem krone. Med prvenstvom Euro 2012 so tri živali igrale to igro: Citta, indijski slon, ki živi v živalskem vrtu v Krakovu na Poljskem. Fred, ukrajinski dihur, ki ga je mogoče spremljati na Twitterju. In Funtik, ukrajinski preroški veper, ki lahko  pravilno napove 2 od 3 tekem.

Kdo bo prevzel mesto hobotnice Paula na naslednjem svetovnem prvenstvu? Bo to papagaj blagoslovljen od papeža Frančiška na Trgu svetega Petra, ki je trenutno zvezda italijanske državne radiotelevizije? Ali bo to Nelly, nemška slonica, ki je do danes pravilno napovedala 30 od 33 rezultatov tekem? In seveda ne podcenjujmo nadnaravnih moči mladiča pande, ki ga podpirajo kitajski državni mediji.

Italijanski papagaja Amore (ljubezen po Italijansko), bo svojo napoved nakazal z izbiro zastave zmagovalne ekipe na miniaturnem nogometnem igrišču. Nelly najraje napoveduje zmagovalca z brcanjem žoge v eno od mrež z zastavami konkurenčnih državah, razporejenih pred njo. Mladič panda pa bo namesto tega izid tekem uganiti z izbiranjem hrane iz škatel označenih z zastavami v skupinskih tekmah ter s plezanjem na drevo z zastavo v izločitvenih krogih tekem.

Ali imate hišnega ljubljenčka?
Ali bi se ona ali on bolje odrezala? Kako?
Naj poskusijo!

by Goran Medjugorac

0 Votes
#850 of #1440 in the World
#3 of #4 for Slovenian


Goran Medjugorac's website

Go to the ranking page for Slovenian

Can you translate better?

Join the challenge