Világbajnoksági jövendőmondók

Translated into Hungarian (Original version)


Bizonyára emlékszik még Paulra, a polipra. Ő volt az a sztár a 2010-es világbajnokságon, aki előre megjósolta Németország mérkőzéseinek nyertesét. Még a döntő eredményébe is beletrafált. Karrierje a 2008-as labdarúgó-Európa-bajnoksággal kezdődött, ahol 13 mérkőzésből 11-et helyesen megjósolt. Mindig két, a mérkőzésen résztvevő csapatok zászlójával ellátott, étellel teli doboz közül választott. Sajnos 2010 végén elpusztult.

Paul nem volt egyedül. Még Harry, a krokodil is megjósolta a 2010-es világbajnokság győztesét. Sőt, képes volt megjósolni két, egymást követő Ausztrál szövetségi választás eredményét is! Ennek ellenére mégsem vált olyan híressé, mint a német polip. De Mani, a szingapúri papagáj sem lett az, aki ugyan megtippelte a 2010-es világbajnokság összes negyed- és elődöntő eredményét, de sikertelenül saccolta meg, hogy ki nyeri meg a döntőt Spanyolország és Hollandia közül.

Paul idő előtti távozása óta hatalmas vetélkedés folyik, arról, hogy ki fogja átvenni a koronáját. A 2012-es Európa-bajnokságon három állat próbált meg a szerepébe bújni: Citta, egy, a lengyelországi Krakkó állatkertjében élő indiai elefánt. Fred, az ukrán görény, aki Twitteren is követhető. És Funtik, az ukrán jövendőmondó sertés, aki 3 mérkőzésből 2 eredményét helyesen meg tudja jósolni.

Ki veszi át Paul polip helyét a következő világbajnokságon? Netántán az a papagáj, akit Ferenc pápa megáldott a Szent Péter téren és ma már az olasz közszolgálati televízió hírmondó sztárja? Vagy esetleg Nelly, a német elefánt, aki mostanáig 33-ból 30 mérkőzés eredményét találta el helyesen? Természetesen nem becsülhetjük alá a kínai, állami média által támogatott pandakölyök természetfeletti erejét sem.

Az olasz, Amore nevű (ami olaszul szerelmet jelent) papagáj úgy fogja megjósolni az eredményeket, hogy egy egy miniatűr focipályán lévő zászlók közül választja ki a győztes csapatot. Nelly úgy szereti megjósolni a győzteseket, hogy az elé helyezett két, egymással játszó ország zászlajával ellátott kapuk egyikébe rúgja a labdát. Ezzel szemben a pandakölyök úgy próbálja meg a mérkőzések végeredményét megjósolni, hogy a csoportmérkőzések alatt zászlókkal ellátott dobozokból választ ételt, az egyenes kieséses szakaszban pedig arra a fára mászik fel, amelyiken a győztes csapat zászlaja lobog.

Van Önnek is háziállata?
Ő talán jobban teljesítene? Hogyan?
Adjon neki egy esélyt!

by Edina Karossy

0 Votes
#849 of #1440 in the World
#10 of #14 for HungarianGo to the ranking page for Hungarian

Can you translate better?

Join the challenge