Οι Πυθίες του Παγκόσμιου Κυπέλλου

Translated into Greek (Original version)


Θυμόσαστε τον Πολ, το χταπόδι; Ήταν το αστέρι του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010, καθώς ήταν σε θέση να μαντεύει τον νικητή των αγώνων στη Γερμανία. Είχε μαντέψει ακόμα και το νικητή του τελικού. Η καριέρα του ξεκίνησε κατά το Euro 2008, όπου τον είδαμε να προβλέπει σωστά την έκβαση των 11 από τους 13 αγώνες. Επέλεγε ανάμεσα σε δύο κουτιά που περιείχαν φαγητό, τα οποία έφεραν τη σημαία των εθνικών ομάδων που συμμετείχαν στον εκάστοτε αγώνα. Δυστυχώς ο Πολ πέθανε στα τέλη του 2010.

Ο Πολ δεν ήταν όμως ο μοναδικός. Υπήρχε και ο Χάρι, ο κροκόδειλος, που είχε μαντέψει τον νικητή του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010. Εκείνος, μάλιστα, κατάφερε να προβλέψει τα αποτελέσματα σε δύο διαδοχικές ομοσπονδιακές εκλογές στην Αυστραλία. Παρόλα αυτά δεν κατάφερε να αποκτήσει τη φήμη του γερμανικού χταποδιού. Ούτε όμως ο Μάνι, ένας παπαγάλος από την Σιγκαπούρη, κατάφερε κάτι καλύτερο, καθώς είχε μεν μαντέψει τους νικητές όλων των αγώνων των ομίλων και των ημιτελικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010, αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να μαντέψει ποιός θα ήταν ο νικητής του τελικού μεταξύ Ισπανίας και Ολλανδίας.

Μετά τον πρόωρο χαμό του Πολ, υπήρξε μεγάλος ανταγωνισμός στο ποιός θα έπαιρνε τελικά το στέμμα του. Κατά τη διάρκεια του Euro 2012, τρία ζώα συμμετείχαν σε αυτό το παιχνίδι πρόβλεψης: Ο Σίττα, ένας ινδικός ελέφαντας, που ζει σε ζωολογικό κήπο στην Κρακοβία της Πολωνίας. Ο Φρεντ, ένα κουνάβι από την Ουκρανία, τον οποίο μπορείτε να ακολουθήσετε στο Twitter. Και ο Φαντίκ, το ουκρανικό γουρούνι-μάντης, που είναι σε θέση να προβλέπει σωστά τους 2 στους 3 αγώνες.

Ποιος θα πάρει τη θέση του Πολ, του χταποδιού, στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο; Θα είναι ο παπαγάλος που ευλογήθηκε από τον Πάπα Φραγκίσκο στην πλατεία του Αγίου Πέτρου και είναι τώρα το αστέρι της δημόσιας ιταλικής τηλεόρασης; Ή θα είναι η Νέλλη, η ελεφαντίνα από τη Γερμανία, που έχει προβλέψει σωστά μέχρι σήμερα τα 30 από τα 33 αποτελέσματα αγώνων; Και φυσικά, ας μην υποτιμούμε τις μεταφυσικές δυνάμεις του νεαρού πάντα, που υποστηρίζεται από τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ο ιταλός παπαγάλος με το όνομα Αμόρε (αγάπη στα ιταλικά) θα δώσει την πρόβλεψή του επιλέγοντας τη σημαία της νικήτριας ομάδας σε μια μικρογραφία ποδοσφαιρικού γηπέδου. Η Νέλλη προτιμά να προβλέπει τους νικητές κλωτσώντας τη μπάλα στα δίχτυα ενός από τα δύο τέρματα που είναι τοποθετημένα μπροστά της και φέρουν τις σημαίες των ανταγωνιστριών χωρών. Από την άλλη πλευρά, το νεαρό πάντα θα μαντέψει την έκβαση των αγώνων επιλέγοντας τρόφιμα από κουτιά ντυμένα με τις σημαίες των χωρών κατά τη διάρκεια των αγώνων των ομίλων και ανεβαίνοντας σε ένα δέντρο, στο οποίο ανεμίζει μια σημαία, κατά τη διάρκεια των τελικών γύρων.

Εσύ έχεις κατοικίδιο;
Πιστεύεις ότι θα μπορούσε να τα καταφέρει καλύτερα; Με ποιο τρόπο;
Ας τους δώσουμε λοιπόν μια ευκαιρία!

by Eleni Panagopoulou

27 Votes
#191 of #1440 in the World
#8 of #27 for GreekGo to the ranking page for Greek

Can you translate better?

Join the challenge