Világbajnokság-jósok

Translated into Hungarian (Original version)


Emlékszel még Paul-ra, a polipra? A 2010-es világbajnokság sztárja volt, aki képes volt megjósolni Németország mérkőzéseinek nyertesét. Még a döntő eredményét is eltalálta. Karrierje a 2008-as Európa-bajnoksággal kezdődött, ahol 13 mérkőzésből 11-et helyesen megjósolt. Mindig két, a mérkőzésen résztvevő csapatok zászlójával ellátott, étellel teli doboz közül választott. 2010 végén sajnos elpusztult.

Paul nem volt egyedül. Még Harry, a krokodil is megjósolta a 2010-es Világbajnokság győztesét. Sőt, képes volt megjósolni két, egymást követő Ausztrál szövetségi választás eredményét is! Ennek ellenére mégsem lett olyan híres, mint a német polip. De Mani, a szingapúri papagáj sem lett az, aki bár megtippelte a 2010-es Világbajnokság összes negyed- és elődöntőjének eredményét, sikertelenül saccolta meg, hogy ki nyeri meg a döntőt Spanyolország és Hollandia közül.

Paul idő előtti távozása óta hatalmas vetélkedés folyik, hogy ki veheti át a trónját. A 2012-es Európa-bajnokságon három állat versengett ezért: Citta, egy, a lengyelországi Krakkó állatkertjében élő indiai elefánt; Fred, az ukrán görény, aki Twitteren is követhető és Funtik, az ukrán jövendőmondó sertés, aki 3 mérkőzésből 2 eredményét helyesen meg tudja jósolni.

Ki fogja Paul, a polip helyét átvenni a következő Világbajnokságon? Esetleg a Ferenc pápa által, a Szent Péter téren megáldott papagáj, aki most már az olasz közszolgálati televízió hírmondó-sztárja? Vagy talán Nelly, a német elefánt, aki mostanáig 33-ból 30 mérkőzés eredményét találta el helyesen? De természetesen nem becsülhetjük alá a kínai, állami média által támogatott pandakölyök természetfeletti erejét sem.

Az olasz, Amore nevű (ami olaszul szerelmet jelent) papagáj egy miniatűr focipályán lévő zászlók közül választja ki a győztes csapatot, így jósolva meg az eredményt. Nelly úgy szereti megjósolni a győzteseket, hogy az elé helyezett két, egymással játszó ország zászlajával ellátott kapuk egyikébe rúgja a labdát. Ezzel szemben a pandakölyök úgy próbálja meg a mérkőzések végeredményét megjósolni, hogy a csoportmérkőzések alatt zászlókkal ellátott dobozokból választ ételt, az egyenes kieséses szakaszban pedig arra a fára mászik fel, melyen a győztes csapat zászlaja lobog.

Neked is van háziállatod?
Ő talán jobban teljesítene? Hogyan?
Adj nekik egy esélyt!

by Zsofia Koszegi-Nagy

7891 Votes
#1 of #1440 in the World
#1 of #14 for Hungarian


Zsofia Koszegi-Nagy's website

Go to the ranking page for Hungarian

Can you translate better?

Join the challenge