Пророчиште Светског првенства

Translated into Serbian Cyrillic (Original version)


Да ли се сећате октопода Пола? Он је био звезда Светског првенства 2010. године, јер је био у стању да погоди победника утакмица у којима је играла репрезентација Немачке. Погодио је и победника финалне утакмице. Каријеру је започео на Европском првенству Еуро 2008, када је тачно предвидео победника 11 од 13 утакмица. Имао је обичај да бира између две кутије са храном означене националним заставама тимова који су учествовали у свакој утакмици. Нажалост, умро је крајем 2010. године.

Пол није био једини. Чак је и крокодил Хари погодио победника Светског купа 2010. године. Штавише, био је у стању да предвиди два узастопна резултата савезних избора у Аустралији. Ипак, никада није достигао славу немачке хоботнице. То није успео ни Мани, сингапурски папагај који је погодио резултате свих утакмица четвртфинала и полуфинала Светског купа 2010. године, јер није успео да погоди да ли ће у финалу победити Шпанија или Холандија.

Од Полове превремене смрти постоји јака конкуренција за круну. Током Европског првенства Еуро 2012, три животиње су играле ову игру: Ћита, индијски слон који живи у зоолошком врту у Кракову, у Пољској. Фред, украјинска ласица коју можете пратити на Твитеру. И Фунтик, украјинскa видовита свиња која је у стању да тачно предвиди победника 2 од 3 утакмице.

Ко ће заузети место хоботнице Пола током следећег Светског првенства? Да ли ће то бити папагај којег је благословио папа Фрања на Тргу Светог Петра, а који је сада звезда италијанског националног јавног сервиса? Или ће то бити Нели, немачки слон који је тачно предвидео победника 30 од 33 утакмице до сада? И наравно, не потцењујте пророчке моћи младунчета панде којег подржавају кинески државни медији.

Италијански папагај по имену Аморе (што на италијанском значи „љубав“) даваће своја предвиђања избором заставе победничког тима на минијатурном фудбалском терену. Нели радије предвиђа победнике шутирањем лопте у једну од мрежа са заставама земаља-учесница стављених пред њу. Са друге стране, младунче панде ће исходе утакмица погађати бирајући храну из кутија означених заставама током утакмица по групама и пењањем на дрво на којем се вијори застава победника у елиминационим рундама.

Да ли имате кућног љубимца?
Да ли би он то могао боље? Како?
Дајте му прилику да проба!

by Sanja Mihailovic

3 Votes
#554 of #1440 in the World
#1 of #2 for Serbian Cyrillic


Sanja Mihailovic's website

Go to the ranking page for Serbian Cyrillic

Can you translate better?

Join the challenge