Világkupa jósok

Translated into Hungarian (Original version)


Emlékszik még Paul-ra, a polipra? A 2010-es világbajnokság sztárja, aki képes volt megjósolni Németország mérkőzéseinek nyertesét. Sőt, még a döntő eredményét is eltalálta! Karrierje a 2008-as Európa-bajnoksággal kezdődött, ahol 13 mérkőzésből 11-et helyesen megjósolt. Minden meccs előtt a mérkőzésen játszó két csapat zászlajával ellátott dobozok közül választott, amelyekben étel volt. Sajnos 2010 végén elpusztult.

De Paul nem volt egyedül. Harry, a krokodil is megjósolta a 2010-es világkupa győztesét. Sőt, képes volt előrevetíteni két egymást követő Ausztrál Szövetségi Választás eredményét is! Ennek ellenére sosem lett olyan híres, mint a német polip. Csakúgy, mint Mani, a szingapúri papagáj, aki ugyan a 2010-es vb összes negyed- és elődöntő eredményét helyesen megjósolta, sajnos nem találta el, ki nyeri meg a Spanyolország-Hollandia döntőt.

Paul idő előtti távozása óta hatalmas vetélkedés folyik, hogy ki veheti át trónját. A 2012-es Európa bajnokságon három állat versengett: Citta, az indiai elefánt egy állatkertben él a lengyelországi Krakkóban. Fred, az ukrán görény, akit Twitteren lehet követni. Valamint Funtik, az ukrán jós disznó, aki 3-ból 2 mérkőzés eredményét pontosan megjósolja.

Ki fogja tehát átvenni Paul polip helyét a következő világbajnoskágon? Talán a Ferenc pápa által a Szent Péter téren megáldott papagáj, az olasz közszolgálati televízió sztárja? Vagy Nelly, a német elefánt, aki eddig 33 meccsből 30 esetben eltalálta az eredményt? És természetesen a kínai állami média által támogatott pandakölyök természetfeletti erejét sem szabad alábecsülnünk.

Az olasz papagáj, Amore (ami olaszul szerelmet jelent) egy miniatűr focipályán lévő zászlók közül választ, így jósolja meg az eredményt. Nelly a két szembenálló fél zászlajával ellátott kapu közül rúgja be az egyikbe a labdát. A pandakölyök pedig a csoportmérkőzéseken zászlókkal ellátott dobozokból választ ételt, valamint az egyenes kieséses szakaszban zászlókkal ellátott fákra mászik fel.

Önnek is van háziállata?
Talán jobban is teljesítene? Hogyan jósolna?
Tegyen egy próbát!

by Luca Bartek

248 Votes
#48 of #1440 in the World
#2 of #14 for HungarianGo to the ranking page for Hungarian

Can you translate better?

Join the challenge