Predviđanja pobjednika Svjetskog prvenstva

Translated into Croatian (Original version)


Sjećate li se Paula, hobotnice? Bio je zvijezda Svjetskog prvenstva 2010, mogao je pogoditi pobjednika nogometnih utakmica u Njemačkoj. Točno je predvidio i pobjednika finala. Karijeru je započeo na Euro-u 2008, kada je točno prognozirao rezultate  11 od 13 utakmica. Birao je između dvije kutije s hranom obilježene nacionalnim zastavama momčadi koje su igrale utakmicu. Na žalost, umro je krajem 2010. godine.

Paul nije bio jedini. Čak je i krokodil Harry točno predvidio pobjednika Svjetskog prvenstva 2010. Štoviše, bio je u stanju predvidjeti i dva uzastopna rezultata australskih saveznih izbora. No ipak, nikada nije uživao popularnost koju je stekla njemačka hobotnica. Ni Mani, papagaj iz Singapura, koji je točno predvidio sve četvrtine i polufinala Svjetskog prvenstva 2010.godine, nije prošao bolje, jer nije pogodio pobjednika finala u utakmici između Španjolske i Nizozemske.

Od Paulovog preranog odlaska mnogi su željeli preuzeti njegovu krunu. Tijekom Eura 2012. tri životinje igrale su se natjecale u ovoj igri: Citta, indijski slon, stanovnica zoološkog vrta u Krakovu u Poljskoj. Fred, ukrajinski tvor, kojeg možete pratiti na Twitteru. I Funtik, ukrajinska vidovita svinja, koja može točno predvidjeti čak dvije od  tri utakmice.

Tko će zauzeti mjesto hobotnice Paula tijekom sljedećeg Svjetskog prvenstva? Hoće li to biti papiga koju je blagoslovio papa Franjo na Trgu Svetog Petra, danas zvijezda talijanske nacionalne javne televizije? Ili će to biti Nelly, njemački slon, koji je do sada točno predvidio 30 od ukupno 33 utakmice? I, naravno, ne smijemo potcijeniti vidovitost mladunčeta pande, kojeg podržavaju kineski državni mediji.

Talijanska papiga Amore (na talijanskom "ljubav") dat će svoju prognozu odabirom zastave pobjedničke momčadi na minijaturnom nogometnom igralištu. Nelly voli predvidjeti pobjednika ubacivanjem lopte u jednu od mreža sa zastavama zemalja natjecateljica. S druge strane, mladunče pande će predvidjeti ishod utakmice odabirom hrane iz kutija obilježenih zastavama momčadi u utakmicama u grupi  te penjanjem na drvo na kojem se nalazi zastave, na utakmicama u drugom krugu natjecanja.

Imate li i Vi kućnog ljubimca?
Može li vaš ljubimac točnije predvidjeti pobjednika? Kako?
Dajte im priliku - neka probaju!

by Gordana Podvezanec

170 Votes
#58 of #1440 in the World
#1 of #6 for Croatian


Gordana Podvezanec's website

Go to the ranking page for Croatian

Can you translate better?

Join the challenge